Jövőre indul hazánk első FPV drónbajnoksága

A hazai "FPV drónkedvelő közösség" szépen gyarapodik évről évre, és vannak köztük olyanok, akik egészen komoly szinten űzik ezt a "hobbit". Ugyanakkor a drónokkal való bíbelődés több is lehet, mint egyszerű játék, kikapcsolódás, netán adrenalinforrás. Egyes országokban nagyon komoly versenyeket rendeznek, sőt az egyes nemzeteket tömörítő szövetségek nemzetközi megmérettetést és világbajnokságot is szerveznek, komoly pénznyereménnyel.

Ebből Magyarország sem szeretne kimaradni, így az itthoni drónközösség nagyjai, az FPVRace Hungary és a Drone Hungary egyesítették erejüket, hogy a World Rotor Sports Association égisze alatt összehozzák a Droneworlds hivatalos, hat fordulóból álló 2016-os (és egyben első!) magyar FPV bajnokságát. Ezzel tehát a jövő évben nemzetközileg is jegyzett FPV versenysorozat lesz hazánkban, ami selejtező is egyben, ugyanis a szövetség alá tartozó országok legjobb (összesen mintegy 300) pilótái kijutnak a négy kategóriából álló, 100 000 dollár összdíjazású világbajnokságra, ami 2016. október 20-22. között zajlik Hawaii-on.

Az információk egyelőre nagyon frissek, a részletek tisztázása még folyamatban van.

Azóta történt

  • Indul a magyar drónbajnokság!

    Az FPV versenysorozat első állomás a Velence Korzón kerül megrendezésre, a végső győztes pedig részt vesz majd a Hawaii világbajnokságon.

Előzmények

Hirdetés