Nagy kapacitás magas órajelen a G.Skill műhelyéből

Tavaly tavasszal már beszámoltunk G.Skill TridentX nevű memória családjáról, melynek tagjai extrém teljesítményre képesek, így elsősorban a tuningra éhes, maximalista felhasználók képzik a célközönséget. A modulok egyik sajátossága, hogy a piros színű kiegészítőborda bármikor eltávolítható, mellyel természetesen csökken a hűtési teljesítmény, de mivel a méretesebb processzorhűtők felszerelését sokszor akadályozzák a magas memóriamodulok, így ezzel a kompatibilitás szélesebb körben biztosított.

A most megjelent, F3-2800C11Q-32GTXD jelölésű, négy modulból álló modell a világ első olyan 32 GB-os memóriacsomagja, melyet a gyártója 2800 MHz-es effektív üzemfrekvenciára hitelesített. A magas órajelet relatíve kis késleltetés társul, ugyanis a CL (CAS latency) értékét 11-re lőtte be a G.Skill.

A vállalat elsősorban a Z77 chipkészlettel társított Ivy Bridge processzoros rendszerekhez ajánlja a termékét, de ennek ellenére természetesen használható akár Sandy Bridge-E vagy valamely aktuális AMD platformmal is a csomag. Azt talán mondanunk sem kell, hogy a 2800 MHz-hez már elengedhetetlen lesz egy izmosabb memóriavezérlő és egy igazán tuningbarát alaplap.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés