MWC 2015: sokat tud az új Intel WCS 8270 Wi-Fi modul

Hirdetés

Az Intel standján futottunk bele a vállalat egyik legújabb, WCS 8270 típusjelzésű hálózati fejlesztésébe, ami az IEEE 802.11ac szabványú Wi-Fi támogatása mellett még sok egyébre is képes. A fogyasztás csökkentése, mérséklése okán a modul alapját képző lapka 28 nanométeres LP (low power) gyártástechnológiával készül. A kisméretű NYÁK-ra két antennát lehet csatlakoztatni (2x2 MIMO), ami 80 MHz-es sávszélesség esetében 867 Mbps-os maximális átviteli tempót jelent, mely a helyszínen futó mérés alapján gyakorlatban átlagosan 700 Mpbs körüli sebességet takarhat.

A Wi-Fi mellett már az Bluetooth 4.1 szabvány támogatása is megoldott, mely a 4.0-t egészíti ki néhány hasznos funkcióval. Utóbbinak (is) hála a Wi-Fi, Bluetooth, illetve az LTE kapcsolat már közös antennapáron is megoldható. Az NFC támogatás szintén nem jelent gondot WCS 8270-nek, sőt a modul az FM rádió vételére is fel lett készítve.

Egy érdekes és hasznos újítás az FTM (Fine Time Measurement) alapokon működő Intel Location Core Technology, mely Wi-Fi adók alapján képes 1-3 méter pontos helymeghatározásra. Ez főként nagyobb, zárt beltereken lehet hasznos, azaz például plázák, vagy rendezvénycsarnokok esetében. Az alacsony fogyasztási mutatóval kecsegtető funkció működéséhez legalább három aktív Wi-Fi adóra van szükség, ami a helyszínen természetesen rendelkezésre is állt, így mi már működés közben is megtekinthettük az Intel beltéri helymeghatározását.


[+]

Kérdésünkre az Intel képviselője elmondta, hogy a WCS 8270-nek relatíve széleskörű szerepet szánnak, így a mobiltelefonoktól kezdve a tableteken át a notebookokig szinte mindenhol viszont láthatjuk, nagyjából a következő negyedév végétől kezdődően.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés