MWC 2015: motorozz okosabban az Intellel!

Ahogy azt korábban már említettük, az Intel (is) egy okos világ megteremtésére tör, amit számos saját fejlesztésű eszköz segítségével szeretnének elérni. Az Edison platformot gyakorlatilag ennek okán is hívták életre, amely kis méretével és széleskörű felhasználhatóságával számos célra megfelelhet. A vállalat egyik legújabb koncepciója a motorosok kényelmét és biztonságát szolgálja. A rendszer két darab Edison egységből áll, ezek közül az egyik közvetlenül a motorkerékpár központi számítógépéhez csatlakozik, míg a másik a bukósisakban lapul, a kettő között pedig Bluetooth kapcsolat van.


[+]

A bukósisak hátulján egy LED-sor jelzi a fékezést, az irányjelzést, illetve utóbbival egyetemben a vészvillogót is. A sisakba épített headset segítségével különféle parancsokat, valamint kérdéseket intézhetünk a kétkerekűhöz. Előbbiek közül az irányjelzés és a vészvillogó bekapcsolása, illetve a navigáció gyorsindítása lehetséges (vigyél el ide vagy oda).

Kérdések formájában különféle információkat tudhatunk meg a motorkerékpár állapotáról: sebességi fokozat, sebesség, keréknyomás, hőmérséklet, általános műszaki állapot, olajszint. Az Intel képviselője kérdésünkre elmondta, hogy a rendszer ugyan még nincs végleges állapotban, de több motorkerékpár- és sisakgyártóval folyamatosan dolgoznak rajta. Az egyes gyártók névsorára vonatkozó érdeklődésünkre kitérő választ kaptunk, ugyanakkor a (közel)jövőben jó eséllyel végleges termékek formájában is viszont láthatjuk a koncepciót.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés