Multimédia kagylóhéjban

Hamarosan piacra kerül a PQI legújabb, apró méretei és csekély tömege miatt akár zsebben is hordható médialejátszója, az mTrix. A formáját tekintve leginkább a mobiltelefonokhoz hasonlítható, 2 hüvelykes, 320x240 pixeles felbontású LTPS TFT-vel ellátott modellt kagylóhéj-kialakítással tervezték, azaz a kijelző ráhajtható az elektronikát és a kezelőszerveket tartalmazó dobozkára, ezzel védve a képfelületet a mechanikai behatásoktól.

A .asf, .avi és .mov kiterjeszésű (MPEG-4, illetve motion JPEG kódolású) videókat, mp3 és wma tömörítésű továbbá .wav fájlokat lejátszó, illetve jpeg képeket megjelenítő iTrix 32 megabájtos beépített memóriájában tárolja a tartalmakat, az aprócska készülék memóriája azonban SD/MMC és Intelligent Stick memóriakártyákkal tovább bővíthető. Az adatok a megszokott módon; a számítógép USB portján keresztül másolhatók rá az egységre.

A mindössze 68,4 x 63 x 25,7 mm befoglaló méretekkel és 110 grammos tömeggel rendelkező iTrixet egy 1050 mAh-s, cserélhető lítiumion akkumulátor látja el árammal. A lejátszó egy feltöltéssel körülbelül három és fél órányi mozgóképanyagot, illetve öt és fél órányi hanganyagot tud lejátszani. Az iTrix akkumulátora a mellékelt hálózati adapter mellett feltölthető USB portról is, az áramforrás teljes feltöltéséhez szükséges idő ekkor közel négy és fél óra, míg adapterrel harmadaennyi idő alatt véget ér a folyamat.

A PQI iTrix piaci ára és a magyarországi megjelenés hozzávetőleges dátuma egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • PQI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés