Frissült az MSI hálózati portfóliója

Bemutatkozott a Wi-Fi 6/6E-s RadiX termékcsalád, amit egy 1800 Mbps-os adapter kísér.

Az MSI három játékosokat célzó hálózati eszközről rántotta le a leplet, amelyek közül a legkomolyabb, 350 dolláros darabot RadiX AXE6600-nak hívják. A tri-bandes Wi-Fi 6E router négymagos, 1,8 GHz-en ketyegő processzorának hátországában 512 MB DDR4 memória, illetve 256 MB NAND flash tárhely teljesít szolgálatot, és hat, RGB-s fénycsíkkal ellátott antennával rendelkezik, de a sárkányos logója szintúgy felparázslik a sötétben.


[+]

A beamformingos és MU-MIMO-s, 1024-QAM modulációt, valamint ortogonális frekvenciaosztású többszörös hozzáférést (OFDMA) támogató szerkezet WPA-PSK/WPA2-PSK/WPA3-PSK titkosításokat ismer, s mivel a 2,5 gigabites WAN/LAN porton, a gigabites WAN/LAN csatolón, plusz három gigabites Etherneten kívül egy USB 3.0 kapu is van rajta, könnyen üzembe helyezhetjük média, Samba, illetve FTP szerverként is.


[+]

A 2,4 GHz-es sávon 574, az 5 GHz-esen 1201, a 6 GHz-esen pedig 4804, azaz kombináltan mintegy 6600 Mbps-os sebességet várhatunk, és a sávszélesség menedzsmentjét AI QoS algoritmus végzi, amelynek négy előre letárolt beállítása van (játék, streamelés, otthoni munka, MI-automata). Arról az RGB világítás tájékoztatja a felhasználót, hogy épp melyik aktív. Az adatforgalmat webes interfészen, az MSI Router mobil applikáción vagy az MSI Centeren keresztül monitorozhatjuk, és a kezelés egyszerű, noha a témában jártasabbak ugyancsak megtalálhatják a számításukat a konfigurálhatóságot illetően (tűzfal, különböző filterek, port triggering, port forwarding, szülői felügyelet, stb.).


[+]

A 250 dollárra taksált RadiX AX6600 specifikációinak nagy része egyezik az előbb részletezett márkatársáéval, azonban ezúttal csak egy szimpla Wi-Fi 6 útválasztóról beszélünk, ami bár ugyanúgy 6600 Mbps körüli kombinált tempót ígér, 6 GHz-es sávon nem kommunikál, továbbá a színesen pislákoló fénydiódákat is száműzték az antennáiról. A fentebb említett modellhez hasonlóan az alkatrészek hűtéséről gondoskodó, grafénnel bevont bordázatokat hővezető csövekkel toldották meg a tervezők.


[+]

A harmadik újdonság a dual bandes AX1800 WiFi USB Adapter, amely a nagy testvérek mintájára baráti viszonyt ápol a beamforing, MU-MIMO, OFDMA és 1024-QAM technológiákkal. A 60 dollárt kóstáló megoldás 2,4 GHz-en 574, 5 GHz-en meg 1201 Mbps-os, tehát közel 1800 Mbps-os kombinált iramot diktál, és ugyan 1.0-ig visszamenőleg kompatibilis az USB csatlakozókkal, az ideális teljesítményt 3.0-s konnektorra kötve biztosítja. A Windows 10 és 11 operációs rendszerekkel összeházasítható, kis talpazattal érkező csöppség a Wi-Fi titkosítások tekintetében azt teszi le az asztalra, amit a rokonai.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés