Az MSI hivatalosan is bemutatta a WindPad 110W-t

Az MSI bejelentette, hogy hamarosan megjelenik a WindPad 110W jelzésű Windows 7-es tablet, mely az AMD Z-01-es APU-ra épül. Az utóbbi lapka a piac legerősebb tabletprocesszora, ám az 5,9 wattos maximális fogyasztásával az energiaigény tekintetében is felülmúlja a konkurenseket, ami nem éppen előnyös tulajdonság. Az APU sokban hasonlít a C-50-es lapkához, azaz két darab 1 GHz-es órajelen üzemelő Bobcat maggal dolgozik, ami mellett egy 276 MHz-en ketyegő Radeon HD 6250-es IGP található. A beépített grafikus mag minden szoftvert vagy gyártófüggetlen technológiát képes gyorsítani, vagyis támogatja a DirectX 11-et, az OpenGL 4.1-et, az OpenCL 1.1-et, a C++ AMP-t az OpenGL ES 2.0-t valamint a DirectCompute 5.0-t, továbbá az UVD 3.0 motor kezeli a H.264/AVC, az MPEG-2/4, a VC-1, a DivX és az Xvid videók gyorsítását egészen Full HD felbontásig. A termék képes a Direct2D és a DirectWrite felhasználásával a weboldalak megjelenítését is gyorsítani, emellett támogatja a WebGL-t, ami a böngészőablakban futó háromdimenziós animáció gyorsítását teszi lehetővé. A flashvideók akadásoktól mentes lejátszása sem jelent kihívást, mindezt képminőség-javító, úgynevezett post-process szűrők mellett.


[+]

Az MSI az APU mellé a Hudson M1-es vezérlőhidat építette, a DDR3-as rendszermemória mérete pedig 4 GB kapacitású. Az adatokat egy 32 GB-os SSD tárolhatja. A 10 hüvelykes, érintésre érzékeny, 1280x800 pixeles felbontással rendelkező kijelző IPS panelra épít, ami nagyon jó színeket és betekintési szögeket biztosít. Ezenkívül a terméken van még IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, Bluetooth 3.0 EDR, két darab 1,3 megapixeles webkamera, valamint az SRS TruMedia hangrendszer és az SD kártyákat kezelő kártyaolvasó sem hiányzik. A kimenetek tekintetében természetesen elérhető lesz egy mini HDMI és egy USB 2.0 port is.


[+]

A 10,66 x 7,2 x 0,61 hüvelykes masina kétcellás 4200 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, és 850 grammot nyom. Extra szolgáltatás az EasyFace technológia, ami a webkamerát használva az arcvonásairól képes azonosítani a felhasználót, ezzel elősegítve a gyorsabb bejelentkezést a Windowsba. Az operációs rendszer esetében az MSI a Windows 7 Home Premiumnak szavazott bizalmat. Később érkezik egy Professional verzióval felvértezett modell is, amellyel használható a termék TPM chipje is. Ez a szolgáltatás a titkosított partíció fájljait teszi elérhetetlenné az illetéktelen felhasználók számára. Nem számít, ha az adott állományt bárki lemásolja a tabletről, a TPM lapka nélkül semmilyen formában nem képes azt megnyitni egy másik számítógépen. A TPM rendszer a Windows 7 Home Premiummal szerelt termékeken is aktív, de a kihasználásához az operációs rendszert Professional verzióra kell frissíteni.

Az MSI a WindPad 110W szállítását még ebben a hónapban megkezdi. A 600 dolláros termék már előrendelhető a nagyobb webáruházakban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés