Hirdetés

Az MSI multimédiás CR notebooksorozatának legkisebb tagja is megérkezett

Az MSI legújabb notebookjaival először az idei Computex alkalmával volt szerencsénk személyesen találkozni, majd egy bő héttel ezelőtt végre hivatalosan is elrajtolt két masina, név szerint a 15,6”-es CX61 és CR61, amelyek csupán egy dedikált videokártya meglétében különböztek egymástól. Most azonban a gyártó bemutatta a CR sorozat legkisebb tagját, a 14”-es CR41-et, amelynek kisebb tömege és mérete könnyebb hordozhatóságot eredményez.

Az MSI CR41 külseje a sorozatra jellemző, elegáns dizájnt kapta, amely bronz árnyalatú, fém hatású burkolatával és egyszerű vonalaival igazán tetszetős megjelenésű. Mérete 349,7 x 234,8 x 32 mm, tömege pedig a hatcellás akkumulátorral kereken 2 kg, vagyis ultrahordozható terméknek a legnagyobb jóindulattal sem lehet nevezni, cserébe viszont egy teljes értékű konfiguráció lapul benne. A 14 hüvelykes LED-es háttérvilágítású kijelző a szokásos 1366x768 pixeles felbontással rendelkezik. A középpontban az Intel HM76 Express vezérlő mellett egy Ivy Bridge processzor teljesít szolgálatot, ennek pontos típusára azonban nem tért ki a gyártó. Egy biztos, dedikált GPU nem szerepel az opciók között, így az integrált HD Graphics 4000-es IGP-vel kell beérni. Dupla SO-DIMM memóriafoglalata maximum 8 GB-nyi kapacitást kezel, két darab 1333 MHz DDR3-as modul formájában. Az újdonság 2,5”-es merevlemezének kapacitása 500, 640 vagy 720 GB lehet.

Csatlakozói között két-két darab USB 3.0-s és 2.0-s port, analóg (D-Sub) és digitális (HDMI 1.4) videokimenetek és a szokásos 3,5 mm-es audioaljzatok találhatók. Az alapkiépítéshez DVD-író, kártyaolvasó, 1,3 megapixeles webkamera és 2 darab 2 wattos SRS hangszórópár tartozik, de természetesen egy Bluetooth 4.0-s és IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi modul is repertoár részét képzi. A notebook 4400 mAh-s, hatcellás akkumulátorától a gyártó bő 7 órás üzemidőt vár, a Turbo Battery technológiának köszönhetően pedig a telepek 80 perc alatt 80%-os gyorstöltésre képesek.

Az előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkező MSI CR41 hamarosan a boltok polcaira kerül, az árazásról azonban még nincs adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés