Hirdetés

Mobil adattár a Canontól

Fotósok számára kínál praktikus megoldást a memóriakártyákat elfoglaló képek mentésére a Canon. A gyártó Media Storage Viewer nevű készüléke ismeri a Canon RAW formátumát, de használhatósága nem korlátozódik erre a márkára: CF/Microdrive, illetve SD/MMC tárolókról tetszőleges JPEG és TIFF fotókat képes eltárolni és megjeleníteni, és USB 2.0 porttal is rendelkezik. (Másolás során az eszköz az adatok épségéről is megbizonyosodik.)

Menürendszere a Canon EOS kameráit idézi, így kezelése nem jelent kihívást a fotósoknak. Az 1,8 colos merevlemezen tárolt képek megtekinthetők egyenként, diavetítésként vagy indexképként, lehet őket nagyítani, és a fájlok metaadatai is elérhetők. A PictBridge-támogatásnak köszönhetően a nyomtatás is megoldható PC igénybevétele nélkül. Fotókon kívül az eszköz Motion MPEG és MPEG-1/2/4 kódolású videókat és MP3, WAV formátumú hangfájlokat játszik le.

A megjelenítés szolgálatában egy 3,7 hüvelykes, 640x480 pixel felbontású, színes LCD kijelző áll, melynek – a kategóriában szokatlan módon – ismerjük optikai paramétereit is: fényereje 300 cd/m2, kontrasztaránya 250:1, színmélysége 18 bit. A Media Storage beépített hangszórót, fejhallgató-, valamint AV-kimenetet is kapott, így a külső eszközön (tévén, kivetítőn) történő megjelenítés sem okoz problémát.

A magnéziumházba épített készülék M30, illetve M80 típusjelű változatban kerül piacra, ezek a winchester kapacitásában (30, illetve 80 GB) különböznek. A 14 x 8,1 x 3,4 cm-es, 370 grammot nyomó adattár energiaellátásáról egy cserélhető – egyébként több EOS kameratípusban is használatos – Li-ion akkumulátor gondoskodik. Üzemideje mintegy 32–37 darab egy gigabájtos memóriakártya átmásolására, vagy 2,6–4,8 órányi médialejátszásra futja. Az új termék megjelenésének idejét és ajánlott árát a Canon várhatóan október elején hozza nyilvánosságra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés