Mini-ITX alaplap gazdag felszereltséggel

A Fujitsu Siemens is beszáll a 17 x 17 centiméteres mini-ITX alaplapok piacára, augsburgi tervezőcsapata a jövő héten mutatja be a nyilvánosság előtt első, D2703-S jelű modelljét.

Hirdetés

A lap az AMD M690E + SB600 chipsetje köré épül, S1 foglalatos mobil Sempron vagy Turion 64 X2 processzorokat fogad, két aljzatában DDR2-800/667 memóriamodulok helyezhetők el. Az integrált ATI Radeon X1250 grafikus vezérlőhöz analóg D-Sub, illetve digitális DVI és kétcsatornás LVDS monitorkimenet tartozik.

A külső I/O panelen a videocsatlakozókon kívül két PS2, négy USB 2.0, egy FireWire, két Gigabit Ethernet port, valamint mikrofonbemenet és sztereó vonali kimenet sorakozik. A belső interfészek sem érdektelenek, ugyanis van itt IDE-csatorna, négy SATA-300 port, további FireWire és audiocsatlakozók és CF kártya számára kialakított aljzat is. A bővítést egy PCI, egy PCI Express x1 és egy mini-PCIe foglalat szolgálja. Titkosítási kulcsok tárolásához Trusted Platform Module chipet forrasztottak az alaplapra. A tápellátást választhatóan 24 voltos vagy ATX rendszerű tápegységgel lehet biztosítani.

A Fujitsu Siemens szerint a lap multimédiás gépekben, a legkülönfélébb beágyazott rendszerekben (az infotermináloktól a bankautomatákig), de a hőmérsékleti viszontagságok jó tűrése miatt (a lap 0–60 fokos környezetben üzemelhet) akár ipari alkalmazásokban is megfelelő alap lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés