A Minecraft lesz a Windows 10 aknakeresője

A Minecraft: Windows 10 Editionnek egyelőre csak béta verziója lesz, amelyet a Minecraftot korábban megvásárolt ügyfelek ingyen elérhetnek, de az új vásárlók sem maradnak ki, hiszen a béta ideje alatt 10 dollárért beszerezhető lesz az univerzális Windows Store-on.

A Windows 10-es verzió amellett, hogy természetesen Windows 10-re lesz optimalizálva tartalmaz még számos lényeges extrát. Egyrészt lehetőség lesz többjátékos módra a Pocket Edition és az Xbox Live változattal, illetve egér és billentyűzet mellett érintőkijelzőre és gamepadhez igazított irányítás is lesz, amelyek között nagyon gyorsan lehet váltani. A Windows 10 GameDVR szolgáltatása is elérhető lesz, így a legfontosabb pillanatokat meg lehet majd osztani a világgal.

A Microsoft számára a Minecraft felújítása, illetve Windows 10-hez igazítása kulcsfontosságú, mivel ez is egy olyan program, amely eladhatja az új operációs rendszert. A játékra akár a modern kor aknakeresőjeként is lehet tekinteni, és ebben van is realitás, hiszen a Minecraft vezető szerepet fog játszani a Microsoft által kínált szórakoztatásban, kiterjesztve a játékot például az érkező HoloLens eszközre, amelyről a vállalat az E3-on mutatott egy kis ízelítőt.

A Microsoft koncepciója abszolút kifizetődő lehet, hiszen nagyjából 20 millió PC-s Minecraft játékos van, akiket az extrákkal át lehet költöztetni a Windows 10-re. Márpedig a redmondi óriáscég számára jelenleg a gyors terjedés a lényeg, amit az ilyen húzásokkal egyszerűbben el lehet érni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés