A Microsoft nyáron megteszi az első lépéseket az Xbox One megnyitása felé

A Microsoft Xbox One egyelőre csak egy multimédiás képességekkel felruházott játékkonzol, ami így sem tekinthető rossznak, de az év végére már egy sokkal fontosabb termék lesz a programozók számára. Mint ismeretes a Microsoft korábban is szerette volna a független fejlesztők munkáját segíteni, így jelenleg is fut egy olyan partnerprogram, amelyen belül a kiválasztott programozók játékot fejleszthetnek a gépre, ezt ráadásul kedvezményekkel tehetik meg. Mondhatni egy jól működő rendszerről van szó, a vállalat azonban nemrég utalt rá, hogy az áruházukat egységesítik, így a Windowszal aktuálisan elérhető platformok mellé az Xbox One is felsorakozik.

Hirdetés

A jelenlegi adatok szerint a Microsoft nyáron teszi meg az első lépéseket a terjeszkedés felé. Valószínűleg az áprilisban megrendezendő Build konferencián több adat kiderül majd az érkező fejlesztőkörnyezetről, amelynek előzetes verziója már tavasz végén is megjelenhet, ezzel megkezdődhet az alkalmazások felkészítése, illetve portolása az Xbox One-ra is.

A programozók a Microsoft új modelljével óriási lehetőséghez jutnak, mivel gyakorlatilag megnyílik előttük az Xbox One vásárlóbázisa, amely nem csak tömegek tekintetében lényeges, mivel nagyrészt olyan felhasználókról van szó, akik nem haboznak, ha költekezésről van szó.

A Microsoft egyébként nem csak játékokban gondolkodik, így gyakorlatilag bármilyen alkalmazást elfogadnak, persze bizonyos követelmények, illetve minőség mellett. Nyílt és zárt bétatesztekre is lehetőség van, de erre vonatkozóan még nincsenek kidolgozva a részletek. Extra viszont, hogy megoldható lesz a programok háttérben történő futtatása, így az Xbox One játék mellett például háttérben futtatott zenelejátszásra is használható lesz.

Lényegében az Xbox One szoftverfuttatási képességei és a platform elérhetősége a PC-hez közeledik, bizonyos értelemben akár ki is válthatja azt. A programfejlesztést egyébként nagyban segíti, hogy minden kereskedelmi Xbox One konzol egy fejlesztői gép is egyben, ám ez a funkció titkos gombkombinációval érhető el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés