Új platform és okosóra érkezett a Microsofttól

A Microsoft a mai napon leleplezte a Microsoft Health platformot, amelynek a része a Microsoft Band okosóra (vagyis inkább karperec) is. A vállalat kifejezetten a fitness szolgáltatásokra gyúr, ami érthető döntés, ugyanis ez az a terület, amely a viselhető eszközök szempontjából a legnagyobb figyelemben részesül a potenciális vásárlók által.

Microsoft Health
Microsoft Health [+]

A Microsoft Health platform lényegében egy teljes felhős szolgáltatás, amely kompatibilis a népszerű szolgáltatások nagy részével, mint például az UP by Jawbone, MapMyFitness, MyFitnessPal és Runkeeper. A platform célja az egészségre és sporttevékenységre vonatkozó adatok egy helyre gyűjtése. A rendszer lényegében mindenről információt gyűjt, majd a Microsoft Intelligence Engine segítségével kikalkulálható az elégetett kalória mennyisége, illetve még az alvással kapcsolatos adatok is elemezhetők. Ezek az információk később bővülnek, így a rendszer javaslatokat is tud tenni az életvitelre vonatkozóan, például hogy mely gyakorlatokkal sikerült a legtöbb kalóriát elégetni, reggelit fogyasztva jobb-e a teljesítőképességünk mint anélkül stb. Az adatok ráadásul továbbíthatók az orvosoknak is a HealthVault rendszeren keresztül.

Hirdetés

A Microsoft Band szorosan kapcsolódik az imént vázolt Microsoft Health platformhoz, hiszen egy fitness szolgáltatásokat előnyben részesítő okosóráról van szó. A folyamatos, tehát 24 órás viselésre tervezett termék tíz szenzort tartalmaz, amelyek teljes diagnosztikára adnak lehetőséget a felhasználó állapotával és tevényekségeivel kapcsolatban. A Band egy okostelefonnal együtt lesz üzemképes a Bluetooth 4.0 LE interfészen keresztül, ezen belül is egy iOS (7.1 vagy újabb), Android (4.3 vagy újabb) és Windows Phone 8.1 platformokra épülő applikáció szükséges a működéséhez. A Windows Phone 8.1 esetében elérhető lesz Cortana hangalapú asszisztens is, amely lényegében egy extra szolgáltatás azon felhasználók számára, akik a Band mellett az okostelefon választás során is a Microsoft termékét részesítik előnyben.

Microsoft Band
Microsoft Band

A Microsoft Band 11 x 33 mm-es kiterjedésű, 1,4 colos, színes kijelzőt használ, amelynek felbontása 320x106 pixel. A por- és cseppálló, haptikus vibrációs motorral is felszerelt okosóra két darab 100 mAh-s, másfél óra alatt újratölthető akkut kapott, amelyek normál használat mellett 48 órás üzemidőt biztosítanak, de a beépített GPS szenzor ezt komolyan befolyásolja, így az üzemidő bizonyos használati forma során csökkenhet.

A Microsoft Band egyébként már rendelkezik fejlesztőkörnyezettel is, illetve alapfunkciókra vonatkozóan az okostelefonokat is kiegészíti, így többek között megjelennek rajta a hívásértesítések, illetve a hasonló alapvető funkciók.

Az egy év garanciával rendelkező Microsoft Band okosóra 199 dollárért érhető el a Microsoft webáruházában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés