Memóriában újít a Samsung és a Micron

Hirdetés

A vállalatok nem állnak le a fejlesztésekkel, így aktívan kiszolgálhatják a felmerülő igényeket. A Samsung a mobil piac térnyerését látva az LPDDR2 szabványú chipek felé fordul. A gyártó a 30 nm-es osztályú gyártástechnológiáját felhasználva 4 és 8 gigabites DRAM lapkákat fejlesztett ki, melyek a tabletekbe, és az okostelefonokba kerülhetnek. A friss memóriák 1066 MHz-es effektív órajelen üzemelhetnek, miközben az elődökhöz viszonyítva 25%-kal kevesebb energiát igényelnek, és a méret tekintetében is kisebbek.

A 4 gigabites chip mintáinak szállítása már megkezdődött, míg a két darab 4 gigabites lapkából álló 8 gigabites megoldás az év végétől lesz elérhető az érdeklődőknek. A tömeggyártás várhatóan a következő év elejétől lehetséges.

A Micron a ClearNAND névre keresztelt fejlesztést mutatta be, mely lényegében olyan 25 nm-es gyártástechnológiával készülő MLC NAND flash lapka, amely beépített hibajavító technológiával van felvértezve. A vállalat közleménye szerint 20 nm alatt a drámaian megnőhet a bithibák száma, ami jelentősen korlátozná a chipek sebességét és megbízhatóságát. A lapkába integrált ECC erre a problémára jelenthet megoldást.

A ClearNAND termékek Standard és Enhanced verzióban érkeznek. Az előbbi megoldás a fogyasztói réteget célozza meg, és 8, 16 illetve 32 GB-os mérettel rendelkezhet. Az utóbbi verzió már 16, 32 illetve 64 GB-os lehet, és elsősorban a vállalati igényeket próbálja kielégíteni. A ClearNAND termékek már elérhetőek az érdeklődők számára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés