Meglepő üzleti APU-val készül az AMD

Az AMD a Kaveri APU-ra építve már számos úgynevezett PRO sorozatú megoldást kínál az asztali és mobil üzleti PC-kbe. Ezek lényege, hogy a normál verziókkal hasonló paraméterekkel rendelkeznek, de a terméktámogatásuk hosszabb, illetve ennek jellege is kiemelt, tehát egy bejelentett hibát nagyon gyorsan megoldanak.

A legfrissebb adatok szerint a PRO sorozatú opciók közé felsorakozik az A4 PRO-3340B-s SoC, amely az öregedő Kabini SoC APU-ra épül. A mobil piacra szánt újdonság paramétereit az alábbi táblázat részletezi:

AMD Kabini – PRO széria
Típus Órajel
L2 cache Radeon HD típusa
Radeon magok száma
IGP magórajel
Fogyasztás (TDP)
A4 PRO-3340B (4 mag) 2,2 GHz
2 MB
8240 128 400 MHz 25 W

Az 1600 MHz-es effektív órajelen üzemelő, DDR3 memóriát fogadó, egycsatornás memóriavezérlővel rendelkező termék célja egy piaci igény lefedése, ugyanis bizonyos üzleti gépeknél nem kiemelt szempont a teljesítmény, így nem feltétlenül éri meg a PRO sorozatú, Kaveri APU-ra épülő megoldásokat választani. Ugyanakkor fontos lenne a kiemelt és több évet felölelő terméktámogatás, tehát túl sok választása a potenciális ügyfélnek nincs. Az A4 PRO-3340B lényegében erre a területre kínál egy olcsó, de kiemelt terméktámogatásban részesülő alternatívát. A HP már jelezte, hogy építenek üzleti gépeket az újdonságra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés