Hirdetés

Megjelentek az ASUS N sorozatú, 4+1 hangszórós multimédiás noteszgépei

Magyarországon is megjelentek az új N sorozatú multimédiás noteszgépek, melyekről először a tavalyi Computex alkalmával adott hírt a gyártó, és amelyről a mobil Haswell kapcsán már írtunk korábban – igaz, az a modell még erősen kezdeti fázisban volt. Az alul és felül egyaránt fémborítással ellátott masináknál az elegáns, de strapabíró megjelenést tartották szem előtt, azaz az új széria nem hódolt be a „minél vékonyabb” irányzatnak – az N550 27 milliméter vastag és tömege 2,5 kg, míg az N750 29,9 milliméteres vastagsággal bír és 3,3 kg-ot nyom a mérlegen. Megtartották a korábbi N sorozatú gépek „lágyan hullámzó” hangszórórácsát is, mely így a család védjegyévé vált. A hangszórókkal kapcsolatosan érdemes megjegyezni, hogy a noteszgépekben ezekből összesen négy található, melyek az ASUS a Bang & Olufsen ICEpower csapatával közösen kifejlesztett SonicMaster Premium technológiáját is megkapták, mindezt pedig egy külső SonicMaster mélysugárzó és a MaxxAudio hangfeldolgozó szoftver egészíti ki.


[+]

A hangzás mellett a képi világra is odafigyeltek a mérnökök, így mind a 15,6 colos N550, mind pedig a 17,3 colos N750 matt, Full HD-s IPS kijelzővel lesz elérhető idehaza. Az IGP-n kívül a kisebb képátlójú modellt az NVIDIA GeForce GT 745M vagy 750M hajthatja attól függően, hogy a típusszámozás után az LF vagy JV jelölés áll. A központi számításokért alapkiszerelésben a kisebbik modellnél Intel Core i5-4200U, vagy némi felárért a Core i7-4500U CPU felel, amit 8 GB DDR3 memóriával, 1 TB-os merevlemezzel és 16 GB gyorsítótárral toldottak meg. A 17,3-as kivitel ennél valamivel brutálisabb lesz, ebben négymagos Intel Core i7-4700HQ és NVIDIA GeForce GTX 850M található, belsejében pedig két 2,5 colos tároló számára alakítottak ki helyet.


[+]

Csatlakoztatási lehetőségek terén a Gigabit Ethernet, mini DisplayPort, HDMI 1.4 és USB 3.0-s aljzatok kínálkoznak (utóbbiból a gép méretétől függően 3 vagy 4 darab), illetve a vezeték nélküli technológiák (Wi-Fi és Bluetooth) sem maradtak le, és természetesen van webkamera is. A masinákat 59 és 69 Wh-s akkumulátorok látják el energiával, de ezek adott konfigurációban várható üzemidejéről nem szolgált információval a vállalat. Azt viszont elárulták, hogy elsőként az N550LF érhető el hazánkban az említett Core i5 és Core i7 processzorokkal, így áruk ettől függően bruttó 251 900 és 283 400 forint körül alakul. Az N750 érkezése májusra tehető, ára egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés