Medion Erazer X7611: notebookot a diszkontból?

Hirdetés

Van egy márka a piacon, ami egyeseknek ismerős lehet, míg mások számára pedig teljességgel ismeretlen, pedig nem ma kezdte működését, és neve még a Force India Formula 1-es autón is látható. Az 1982-ban alapított német Medion (egyes termékei Tevion márkajelzéssel is elérhetőek voltak) neve egyre sűrűbben bukkan fel a külföldi sajtóban és a hazai fórumokon egyaránt, köszönhetően annak, hogy jól láthatóan alaposan ráfeküdtek a PC- és tabletpiacra. A termékeik elérhetősége szempontjából külön érdekesség, hogy a Medion masszívan jelen van az egyik nemzetközileg is ismert német diszkontláncban, melynek vannak boltjai az Egyesült Királyságban, Svájcban, Ausztráliában, Ausztriában és többek között hazánkban is – mégis csak ritkán találkozunk IT termékeivel idehaza velük; fórumunkban még a márkához kapcsolódóan is van topik.


[+]

A gyártó most egy újabb, játékra kihegyezett notebookkal lepte meg a piacot, ami ár-érték arányt tekintve felkeltheti az érdeklődést. A 17,3"-os Medion Erazer X7611 technikai paraméterei egészen ütősnek tűnnek, pláne annak fényében, hogy sikerült mindössze egy 23 milliméter vastag alumínium házba belepréselni, ami cakk-pakk 2,68 kg-ot nyom a mérlegen. Belül ugyanis négymagos Intel Core i7-4700HQ processzor, 16 GB RAM (2x8 GB felosztásban), 1 TB HDD, 128 GB SSD és egy NVIDIA GeForce GTX 765M VGA dolgozik 2 GB GDDR5 fedélzeti memóriával karöltve. Ez utóbbi hajtja meg a Full HD felbontású matt kijelzőt, ami vélhetőleg TN+film paneles.


[+]

Belezsúfoltak még egy 2.1-es, Dolby minősítéssel ellátott hangrendszert, Killer E2205 Gigabit Ethernetet, kétsávos Wi-Fi és Bluetooth 4.0 kombó vezérlőt, illetve még egy hatcellás akkut is. Mindemellett persze a szokásos körítés sem maradt le, mint a webkamera, kártyaolvasó, de nem fukarkodtak a csatlakozókkal sem, a 4 darab USB 3.0-s kapu mellé HDMI és dupla mini DisplayPort is felkerült! A pontot az i-re a mellékelt Windows 8.1 operációs rendszer teszi fel.

 


[+]

A Medion UK webshopján ugyan csak egy év garanciát vállalnak, de a német Medion már két évet ad ugyanerre a termékre, míg visszakeresve a kinti "diszkontos" reklámokban pedig a gyártó termékei esetében a három év sem ritka – csak ki kell fogni akcióban. Persze a 415 000 forintnak megfelelő ár hazai szemmel nem kevés (ha megelégszünk 64 GB-os SSD-vel akkor máris csak 370 000 forintról beszélünk), de ha a vékony kivitel minőséggel és rendes hűtéssel is párosul, akkor kategóriájában már egészen jó vétel lehet annak, aki vékonyabb és könnyebb kivitelű DTR-t keres.


[+]

Mielőtt bárki leadná a rendelést külföldi rokonainál, érdemes szem előtt tartani, hogy a garancia idehaza valószínűleg nem érvényesíthető és a német billentyűzet (bár angollal is beszerezhető az Egyesült Királyságból, de itt ott kicsit többet kérnek érte) sem fogja mindenki tetszését elnyerni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés