Mától hivatalosan is a PS3 a világ legokosabb Blu-ray lejátszója

A mai naptól érhető el a Sony PlayStation 3 konzolok legújabb, 2.20-as verziószámú rendszerfrissítése, mely elsősorban a gép multimédiás képességeit, azon belül is leginkább a Blu-ray és videolejátszási képességeket teszi teljesebbé. A frissítés után a PlayStation 3 – a jelenleg forgalomban lévő Blu-ray lejátszók közül egyébként elsőként – teljes kompatibilitást ígér a 2.0-s Blu-ray profillal (más néven BD-LIVE), bár az újabb képességeket igénylő első filmek csak a jövő hónapban kerülnek forgalomba.

A BD-LIVE segítségével a felhasználók különféle új interaktív extrákhoz, online tartalmakhoz juthatnak hozzá, így például letölthetnek a lejátszójukra a filmhez kapcsolódó bónusz videókat, játékokat, csengőhangokat vagy akár újabb feliratokat is, feltéve, hogy a készülék csatlakozik az internetre és rendelkezik legalább 1 gigabájtnyi háttértárral.

A 2.20-as rendszerfrissítés mindemellett lehetővé teszi, hogy mostantól 2 gigabájtnál nagyobb méretű DivX vagy WMA filmek is lejátszhatók legyenek a konzollal, előbbieket ráadásul immár felirattal is el lehet látni. A Sony tavaly decemberben adta ki azt a rendszerszoftvert, mely először tartalmazott DivX-támogatást – akkor még feliratok nélkül és korlátozott fájlméret mellett –, de ez a formátum nem jelent gondot a rivális Xbox 360-nak sem, melyhez szintén a tavalyi év utolsó hónapjában jelent meg a vonatkozó frissítés.

Jó hír lehet azoknak, akik a konzol mellett a Sony kézigépével, a PlayStation Portable-lel (PSP) is rendelkeznek, hogy a fejlesztők ismét szorosabbra fűzték a két eszköz kapcsolatát, azaz fejlődött a Remote Play funkció: mostantól a PSP távolról is képes irányítani a vele párosított PlayStation 3 konzol médialejátszását, így nem szükséges többé bekapcsolni a televíziót vagy a kijelzőt például a zenelejátszás elindításához. A frissítés után ezzel együtt lehetőség nyílik arra, hogy az asztali konzol lejátszási listáit átmásolják a kézi konzolra.

Az apróbb fejlesztések közé tartozik mindemellett az internetböngésző sebességének gyorsítása, továbbá a webes videók hatékonyabb kezelése, illetve a konzol mostantól képes ott folytatni a DVD vagy Blu-ray filmek lejátszását, ahol legutóbb abbamaradt, akkor is, ha a lemezt közben kivették a gépből.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés