Márciusban jönnek a Windows Mixed Reality sisakok

A Microsoft tavaly jelentette be, hogy a Windows Holographic átnevezésével elindítja a Windows Mixed Reality programot, melynek lényege többek között a HoloLensszel demózott kiterjesztett valóság „elérhetőbbé” tétele többek között olcsóbb headsetek kiadásával. Ezeket természetesen külsős cégek gyártanák, és az első bejelentésen olyan nagy nevek hangzottak el ezzel kapcsolatban, mint az ASUS, az Acer vagy a Dell.

Acer Mixed Reality Developers Kit
Acer Mixed Reality Developement Edition [+]

Közülük most az Acerről derült ki, hogy elkészült a sisakokkal, a Microsoft pedig a GDC keretében jelentette be, hogy ebben a hónapban már készen áll az első fejlesztői csomagok kiküldésére, ami annyit jelent, hogy a Mixed Reality platformjára fejlesztők hamarosan kézbe is vehetik a headsetet. A készülék az összes fontos szenzorral rendelkezik ahhoz, hogy mind a külső teret, mind azon belül a felhasználó pozícióját kövesse. A hardver lényegi részei között két 1440x1440 pixeles, 90 Hz-es frissítésű LCD panel is megtalálható, a PC-vel való összekötésre pedig egy egyedi, HDMI 2.0-t és USB 3.0-t biztosító kábel használatos.

A Microsoft célja ezekkel a sisakokkal természetesen az, hogy a Mixed Reality körül létrejöjjön az a fejlesztői bázis, akikre majd alapozhatnak, amikor kijönnek az AR-t kihasználó új Xboxszal, a Scorpioval, hogy a Windows 10 Creators Update-ről ne is beszéljünk, amelynél szintén szerepet szánnak a Mixed Realitynek.

Azóta történt

Előzmények

  • HoloLens élménybeszámoló

    A Microsoft egyik legmenőbb eszközére a Star Wars klasszikus jelenete óta vártunk. A fejlesztések biztatóak.

Hirdetés