Egy héten belül érkezik a MacBook Air ellenfelének kikiáltott Lenovo X1

A korábban beharangozott 13,3"-es Lenovo ThinkPad X1 létezése eddig megkérdőjeleződött, hiszen a kiszivárgó információk alapján még bármi történhetett volna; például visszavonják, vagy elhalasztják a bejelentést. Szerencsére ilyesmi nem történt, sőt, egy internetre felkerült promóciós videó alapján a hivatalos megjelenést a pletykákhoz képest előrébb is hozták (május 20-ról 17-re), ennek alapján pedig biztosra vehetjük, hogy az X1 nem csak koncepció, hanem egy létező és hamarosan megvásárolható készülék.

A konfigurációval (Core i5-2520M processzor, 13,3 hüvelykes, 1366×768 képpont felbontású, 350 cd/m² fényerőre képes LED háttérvilágítású kijelző Gorilla Glass védőréteggel, 160 GB-os SSD, maximum 8 GB RAM, SDXC és ujjlenyomat olvasó, 3G és Wi-Fi vezérlő) kapcsolatos specifikációk terén nem történt változás. Pontosabban ezzel kapcsolatban új információ nem látott napvilágot, tehát azt sem lehet tudni, hogy az X1 megjelenik-e olcsóbb változatban (mondjuk lassabb processzorral). A videó alapján azonban biztosra vehetjük, hogy a törekenynek tűnő X1 valójában egy strapabíró notebook lesz.

Bár pontos információnk az árral kapcsolatban továbbra sincs, mégis úgy tűnik, hogy a beharangozott 2900-3000 dolláros ár nem fog változni, vagy legalábbis nem lefelé.

[szerk. 2011.05.17.]: A notebook megjelent, kezdőára viszont a vártnál jóval alacsonyabb,1400 dollárról indul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés