Liliputi kamerát villantott a Thanko

Hirdetés

A hordozható multimédia lejátszók, valamint az iPad dokkolós hangrendszerek mellett talán a kamerák tartoznak még a legnépszerűbb termékcsoportba manapság. Boldog boldogtalan próbálkozik, sokszor olyan termékekkel is, amelyeknek a boltok polcaira sosem szabadott volna eljutni.

Thanko Kogat HD
Thanko Kogat HD

Akadnak a készülékek között átlagos és érdekes darabok is. A Thanko által bemutatott Kogat fantázianevű darab mérete révén kétségtelenül az utóbbi csoportba tartozik. Tényleg meglehetősen kicsi készülékről van szó, hiszen 4 cm-es szélességéhez mindössze másfél centiméter mélység és 11 cm-es magasság társul. Ez azt jelenti, hogy tényleg minden gond nélkül elfér bárhol, és a súlya sem vészes, hiszen mindössze hat dekagrammot nyom. Egy USB porton keresztül tölthető, és legalább négy óra kell neki, hogy csurig teljen energiával, viszont ezek után akár nyolc óráig is simán bírhatja a strapát.

Thanko Kogat HD
Thanko Kogat HD

LCD kijelzője aprócska, mindössze 1,5 hüvelykes, ami biztosan a kényelmes használat rovására megy. A modell kapott egy 1/2,5-ös CMOS érzékelőt, és maximum HD felbontású videók elkészítésére képes, ami a Full HD-s kamerák korában kicsit kevésnek tűnik. Természetesen digitális fényképezőgépként is funkcionálhat, hiszen akár 4000x3000 pixeles JPG formátumú fotók is készíthetőek a segítségével. Belső memóriája nincs, de képes a 16 GB-os microSD kártyák kezelésére, amire tetemes mennyiségű adat felfér. A Kogat HD már kapható, és nem is olyan drága, hiszen körülbelül 120 dollárért már haza is lehet vinni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés