Licitháború folyik a MIPS maradék szabadalmaiért

Hirdetés

Nemrég számoltunk be arról, hogy eldőlt az alacsony fogyasztású processzorokat tervező MIPS sorsa, de ez úgy néz ki, hogy csak részben igaz. A vállalatot két részben adná el a tulajdonosi kör. A legtöbb szabadalom felvásárlása a Bridge Crossing LLC konzorcium részéről megoldottnak tekinthető, de az Imagination Technologies a vállalat megmaradt 82 szabadalmáért és erőforrásaiért 60 millió dollárt fizetne. Ezzel nem lett volna gond, amíg meg nem jelent a színen a DSP-ket (digitális jelfeldolgozó processzor) fejlesztő CEVA, mely vállalat konkrétan licitálni kezdett az utóbbi részért.

A MIPS tulajdonosai természetesen hagyják a versenyt, így az Imagination Technologies nemrég 80 millió dollárra növelte az eredeti ajánlatát, amire a CEVA 90 millió dollárral kontrázott, emellett vállalták, hogy kifizetik az előbbi céggel kötött előzetes megállapodás felbontásával járó költségeket is. A MIPS hajlandó elfogadni a CEVA ajánlatát, de mindenekelőtt meghagyják a lehetőséget az Imagination Technologies számára, hogy előállhassanak egy jobb ajánlattal, amire aztán lehet, hogy ismét lépni fog a CEVA.

A MIPS sorsa tehát csak részben dőlt el, mivel a felvásárlók közül egyedül a Bridge Crossing LLC konzorcium biztos, ám az Imagination Technologies és a CEVA valószínűleg tovább harcol majd a fennmaradt rész megszerzéséért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés