Hirdetés

Felfedte méretes, visszafogott kinézetű, hangszigetelt házát a Lian Li

Hirdetés

Amikor a Lian Li neve előkerül, többnyire valami extrémre, esetleg kicsit furcsára gondolunk, de ha más nem, akkor az alumínium biztosan mindenkinek eszébe jut, ami a gyártó kedvenc alapanyaga a PC-házak esetében. A nem túl beszédes nevű, PC-V2130 is alumínium felhasználásával készült, méghozzá nem is kevéssel, hiszen az ATX szabványú, kerekeken guruló, 9,8 kilogrammos monstrum 237 x 640 x 625 milliméteres méretével a toronyházak (full-tower) sorát gazdagítja.


[+]

A megjelenés elődjéhez, a PC-V2110-hez hasonlóan nagyon visszafogott, bármelyik irányból vizsgáljuk, ráadásul különféle színválasztékot is kínál a gyártó – kívül-belül ezüst, kívül-belül fekete, kívül fekete és belül ezüst – így a többség megtalálja köztük az ideális darabot. A külső méretek egyébként nem hazudnak, belül legalább ennyire tágas teret találunk, mely képes akár XL-ATX méretű alaplapok fogadására, mellé pedig 5 darab 5,25" és 8 darab 3,5" tároló behelyezésére van lehetőség, míg az alaplap hátoldalára további 3 darab 3,5"/2,5"-es, a függőleges takarólemezre pedig 4 darab 2,5"-es egység szerelhető fel. Az alsótápos elrendezésű belső továbbá képes elnyelni 180 milliméter magas processzorhűtőt, 360 milliméter hosszú VGA-kat (ami 480 milliméterre bővíthető) és 200 milliméter hosszú tápegységet is.


[+]

Szerelhetőségére is fordítottak némi figyelmet, szerelőnyílások, kábelbújtató rések, tömlőnyílások mellett az előlapi I/O panelen négy USB 3.0-s és egy e-SATA port is megtalálható. A szellőzést sem aprózták el, 140 milliméteres ventilátorokból 5 darab (kettő elöl, kettő felül, egy alul), 120 milliméteresből pedig egy darab (hátul) foglalhat helyet, melyekre porszűrő is kerül. A ház fő attrakciója a rezgéscsillapítás és hangszigetelés, ami persze nem világújdonság, tehát a halk szélgépek mellett a teljesen zárt (gyk. nem ablakos) konstrukció oldallapjai hang- és rezgéselnyelő anyaggal van bevonva, valamint a tárolók is rezgéselnyelő rekeszekben foglalnak helyet.


[+]

További részleteket a gyártó egyelőre nem árult el, így sem az ár, sem a megjelenési dátum nem nyilvános.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés