CES 2024: megnéztük a világ első, vezeték nélküli, átlátszó OLED tévéjét

Az LG OLED T 4K felbontású, és akár hagyományos tévéként is bevethető.

Az LG már korábban bemutatott átlátszó OLED tévét, illetve vezeték nélküli adatátviteli eljárást használó megoldást is, és 2024-re a két dolgot mixelte a vállalat. Így született meg az LG OLED T, amelyet a cég a világ első, vezeték nélküli, átlátszó OLED televíziójának nevez.


[+]

Az adatátviteli technológia saját, és egy kis külső dobozra kell csatlakoztatni a forrásanyagokat, ami származhat konzolról, PC-ről, médialejátszóról, esetleg egy külső adattároló eszközről is. Sajnos teljes kábelmentességről nincs szó, hiszen a hálózati áramforráshoz azért továbbra is csatlakoztatni kell a modellt.

A panel 4K-s, maximális képfrissítési frekvenciája 120 Hz. Az eseményen tartott bemutató értelmében használható hagyományos tévéként is, ilyenkor feltekeredik a talpból egy fekete hátlap.

A fejlesztést a CES kiállításon megnézhettük élőben, ahol konstatáltuk, hogy a kép minősége rendben van, de azért érezhetően elmarad attól, amit a hagyományos OLED tévék produkálnak, hiszen szemre nem olyan szép a kép. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor és milyen áron érkezhet a boltokba ez a vezeték nélküli OLED megoldás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés