Az OLED tévék árának folyamatos csökkentését ígéri az LG

Hirdetés

A Full HD OLED tévék ára jelentősen csökkent az elmúlt két évben, akad olyan modell ahol mintegy 80 százalékkal, de még mindig viszonylag sokba kerülnek. Az UHD OLED készülékekre ez pláne igaz, de az LG, mint jelenleg az egyetlen ilyen jellegű modelleket kínáló gyártó szerint az év végére mindkét termékcsoportban további jelentős árcsökkenésre lehet majd számítani.

LG EG960V
LG EG960V [+]

Ennek hátterében az áll, hogy sikerült javítani az előállítási technológián és az elkészült panelek megbízhatóságán. Amíg az első időszakban az elkészült Full HD kijelzők csupán tíz (!!) százaléka volt alkalmas arra, hogy a tévébe építve értékesítsék, addig ez az arány mostanra 80%-ra nőtt. Az LG állítása szerint pedig hamarosan elérhetik az LCD-kre jellemző 95%-os értéket, aminek köszönhetően tovább csökkenhet az áruk. Ebben kulcsszerepet játszhat egy új, a tintasugaras nyomtatók működéséhez hasonló gyártási eljárás, de erről a vállalat egyelőre még nem árult el részleteket.

Ez egyébként érinti majd az UHD felbontású OLED paneleket is, amelyeknek 65%-át lehet jelenleg a gyártási folyamat után értékesíteni. A konszern célja, hogy elérjék az 87 (55"), 85 (65") és 75 (77") százalékos értékeket még az év vége előtt, aminek következtében a karácsonyi szezonban már olcsóbbak lehetnek az LG 4K OLED tévék is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés