Szivárognak az adatok az LG új rendszerchipjéről

Az év elején írtunk arról, hogy készül az LG új rendszerchipje, amelyről már akkor kiderült, hogy az ARM Big.Little koncepcióját veti be, méghozzá heterogén többmagos dizájnnal, és összesen nyolc darab processzormag található a termékben. Ezek két blokkra oszthatók, így az egyikben négy darab Cortex-A53 mag van, míg a másikban négy darab Cortex-A72 mag dolgozik. Ezzel kapcsolatban új információ, hogy a Cortex-A53-as magok órajele 1,5 GHz, míg a Cortex-A72-es magok 2,1 GHz-en ketyegnek.

A frissen kiszivárgott tesztek alapján a TSMC 16 nm-es gyártástechnológiáján készülő Nuclun 2 igen gyors lesz, mivel egy és több szálat futtató szintetikus tesztben is 10-20%-ot ver a Samsung Exynos 7420-as rendszerchipre. Persze a Nuclun 2 megjelenése leghamarabb egy év múlva esedékes, tehát ez az eredmény mondhatni elvárható, főleg azután, hogy az eredeti tervektől eltérve nem 20 nm-es node-on készül.

Az IGP típusa még mindig ismeretlen, de az LG-nek az Imaginationnel van aktív szerződése, így nagyon valószínű, hogy egy PowerVR megoldásról lesz szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés