Hirdetés

5”-es LG kijelző Full HD felbontásban

A mobiltelefonok és tabletek az utóbbi egy évben igen komoly technológiai fejlődésen estek át, a mai csúcskészülékekben már olyan teljesítményű és minőségű hardver lapul, amit a legtöbben már feleslegesnek tartanak, vagy egyszerűen csak képtelen kihasználni. Ez persze a gyártókat nem gátolja meg abban, hogy valamelyik paraméterre fókuszálva a konkurenciára licitáljanak, ezzel is kitűnve a roppant népes kínálatból. Az egyre több processzormag bepréselése mellett a másik jelentős fejlődési irányt a kijelzők felbontásának növelése jelenti, amely tevékenységben az LG újabb mérföldkőhöz ért.

A héten bejelentett 5 hüvelykes kijelzőjüket elsősorban telefonokba és tabletekbe, vagy még inkább a két termékkategóriát egyaránt képviselő készülékekbe (pl. LG Optimus Vu, Samsung Galaxy Note) szánják. Az új panelek egyik legkiemelkedőbb képessége, hogy ebbe a képátlóba Full HD, azaz 1920x1080 pixeles felbontást sikerült belepasszírozni, ami 440 ppi pixelsűrűséget jelent. Ez összehasonlítva az etalonnak számító Apple iPhone 4 "Retina" kijelző 326 ppi-s értékéhez képest lényegesen nagyobb, a gyártó azt állítja, hogy a kép olyan éles, hogy az emberi szem képtelen megkülönböztetni az egyes pixeleket.

A pixelsűrűség azonban nem minden, hiszen a panel AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) típusú, amely alacsony fogyasztást, élénk színeket, magas fényerőt és széles betekintési szögeket kínál. Azon persze lehetne vitatkozni, hogy kézi készülékek esetébe van-e értelme ekkora pixelsűrűségnek, amikor egy átlagos notebook még mindig 1366x768-as panellel érkezik, viszont a jelenlegi piaci trend nagyon ebbe az irányba mutat, és ha a hardver különösebb izzadtságszag nélkül képes etetni a megnövekedett képpontszámot, akkor meg miért ne? Az LG aprósága a különböző termékekben először az idei év második felében bukkanhat fel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés