Hirdetés

Megérkezett az LG Digital Cinema 4K (4096x2160) felbontásra képes monitorja

Hirdetés

Az LG a mai napon egy új 4K felbontású monitort mutatott be 31MU97 típusjelzés alatt. Ebből kiderül, hogy egy 31" képátlójú kijelzővel lesz dolgunk, aminek extrája, hogy megfelel a DCI (Digital Cinema Initiative) követelményeinek, ennek megfelelően a 178/178 fokos betekintési szögeket kínáló IPS-panel felbontása nem 3840x2160, hanem 4096x2160 képpont, amit egyszerűen csak Digital Cinema 4K-ként emlegetnek. A felsoroltakból egyértelműen látszik, és a közlemény is megerősíti, hogy az új monitorral a professzionális felhasználókat célozzák meg.


[+]

Az ilyen típusú igények kielégítésére az LG 31MU97 99,5%-os Adobe RGB és 97%-os DCI-P3 színtérlefedettséget, valamint hardveres kalibrációs lehetőséget kínál az ismert True Color Pro szoftveren keresztül. Emellett elérhető a Dual Color Space opció is, amivel egyszerre, egymás mellett (a kijelzőt felezve) aktiválható az Adobe RGB és hagyományos sRGB színtér hogy az adott munkamenet mindkettő alatt ellenőrizhető legyen.


[+]

Természetesen nem maradnak el az állvány állíthatósági lehetőségi, ami magasságállítást és portrémódot is magában foglal, plusz falra szerelhetőséget is biztosítottak. A 2 darab HDMI és 1-1 darab DisplayPort és mini DisplayPort csatlakozó mellett egy négyportos USB 3.0-s hub és egy 3,5 mm-es jack audiokimenet is felsorakozik, mindazonáltal két darab 5 wattos hangszóró is helyet kapott a házban, aminek megszólalását a Maxxaudio funkciókkal hangolhatjuk egyedire.


[+]

Az LG 31MU97 nem lesz olcsó, ami a felhasználási területet figyelembe véve érhető, 1400 dollárt kérnek el érte hivatalosan, míg az Amazon német oldalán 1500 eurós árcédulákra bukkantunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés