Lenyűgöző mod katódsugárcsöves monitorba építve

Jones965 ismét alkotott, ezúttal az Oázis Computer megbízásából egy negyven kilós Sony Trinitron monitorba épített vízhűtéses számítógépet.

A magyar modder közösség egyik kiemelkedő alakja jones965, akitől már számos remekbe szabott átalakított PC-t láttunk már, és az egyedi modellek építésében is termett neki babér. Nemzetközi szinten is jól ismerik a német DCMM és rangos online versenyek rendszeres résztvevője. Mindig nagy izgalommal várjuk az új gépeit, hogy milyen különlegességet talált ki ezúttal.

Nemrégiben készült el az Oázis Computer felkérésére készített alkotása, ami ötvözi a casemod és casecon kategóriákat. Előre kész házba került az egyedi PC, de ez a ház nem számítógépé, hanem egy 24 hüvelykes, negyven kilós Sony Trinitron katódsugárcsöves monitoré volt. A fő komponenseket, az Maximus VIII Impact Mini-ITX alaplapot és a Radeon R9 Nano grafikus kártyát az Asus hazai képviselete biztosította, ezen felül Core i7-6700K processzor, HyperX Predator DDR4 memória, Samsung SSD és Bitfenix táp került beépítésre.


[+]

Meredeken hangzik, de vízhűtéses lett a rendszer, a monitorba két dupla radiátort és temérdek vizesblokkot zsúfolt jones965, szokásához híven az EK Water Blocks kínálatából. A merev csövezést egyedileg hajlította meg és fehér színű hűtőfolyadékkal töltötte fel. Az öreg képcsövet egy modern Asus PB248 LCD monitor váltotta, ami cipőkanállal éppen hogy csak befért.



[+]

A hozzávetőleg 200 munkaórás átalakítás fantasztikus eredményt hozott, a fehér monitorba egyedi hajlított plexivel fedett ablakokon keresztül lehet belátni az ízlésesen összerakott hardverre. A teljes munkafolyamatról részletes Logout blogot írt jones965, és több száz képes galériát is készített az egyes mozzanatokról. Aki pedig élőben szeretné megnézni ezt a remekbe szabott alkotást, látogasson el az Oázis Computer üzletébe.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés