Lenovo ThinkCentre Edge 91z: az egybegép család az Edge szériával bővül

Az utóbbi időben mintha nem őrizné megfelelően dokumentumait a Lenovo, hiszen a holnap megjelenő ThinkPad X1-ről is rengeteg információ derült ki már korábban, most pedig szintén egy új termék, a ThinkCentre Edge ismertetője került ki az internetre.

A ThinkCentre AIO, azaz all in one PC családban eddig csak az A és M széria volt elérhető a Lenovo kínálatában, ám most a ThinkPadek mintájára ebből is megérkezett az Edge változat. A gyártó elsősorban a kisvállalati, azon belül is a prémium szegmensbe szánja ezt a terméket, ám valójában olyan piacokat céloz meg vele, ahol hasznosítható a kompakt méret (oktatás, egészségügy), valamint ezen felül mindenkit, aki rajong az IT-ért és a ThinkPad Edge termékekért.


[+]

Nem véletlenül említettük a ThinkPad Edge-et, hiszen a ThinkCentre Edge kiválóan illeszkedik az Edge családba, már ránézésre is. Sajnos a dokumentum nem részletezi pontosan a konfiguráció technikai paramétereit, ám annyi kiderül, hogy a 21,5"-es gép kijelzője Full HD felbontású, amit legjobb esetben 1 GB memóriával ellátott dedikált AMD VGA vezérlő hajthat meg. A processzor legfeljebb Core i7 lehet és a gépbe SSD is rendelhető (Rapid Drive mivolta miatt nyilvánvalóan valamilyen mSATA csatlakozóval ellátott egység lehet, ami gyorsítótárként fog működni), mindezzel együtt a Lenovo 20 mp-es rendszerindítást ígér.


[+]

A ház kialakítása olyan, hogy a 91z-hez mellékelt cseppálló billentyűzet könnyedén becsúsztatható legyen a kijelző alá, így kikapcsolt állapotban még kevesebb helyet foglal el a teljes konfiguráció. Szintén a burkolat tervezőjét dicséri, hogy a hátoldalon egy süllyesztett gumírozott fogantyút helyezett el, valamint az is, hogy a VESA falikonzol használatának lehetőségről sem feledkeztek meg.

Amennyiben a forrás hiteles, a Lenovo ThinkCentre Edge 91z hivatalos bejelentése holnapra várható, árusítása június második felében kezdődik, ára pedig konfigurációtól függően 699-1199 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés