A Lenovo megveheti az IBM x86-os szerverrészlegét

A Lenovo korábban már bejelentette, hogy igényt tartanak az IBM x86-os szerverrészlegére, melyért 2,3 milliárd dollárt fizetnének. Az üzletet a két cég csak most ütheti nyélbe, mivel a hatóságok engedélyét meg kellett várni, amely végül megérkezett.

Hirdetés

A Lenovo az eredeti árat nagyrészt készpénzben fizeti meg, de kis részét részvények formájában biztosítják. Az üzlet keretében az IBM 7500 munkavállalójától válik meg, akik a szerverrészleggel együtt a Lenovót fogják erősíteni.

Az IBM számára az x86-os szerverrészleg leválasztása egy régóta viselt tehertől való megszabadulás, mivel a vállalat nem érdekelt az alacsony nyereséget termelő részlegek megtartásában. A Power architektúrára épülő szervercsalád az IBM által biztosított egyedi szolgáltatásokkal nagyságrendekkel jobb lehetőségeket biztosít a cég számára, hiszen olyan megoldásokat kínálhatnak, amelyekért a nagy megrendelők hajlandók igen mélyen a zsebükbe nyúlni.

Mivel a két vállalat számított a hatóságok engedélyére, így az üzlet lezárása már csak formális jellegű, ami október elsején meg is történik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés