Hirdetés

Lenovo IdeaPad G50 notebook: frissítés az alsóházban

A Lenovo a tegnap bemutatott Flex 2 mellett új G-sorozatú IdeaPad notebookkal is előrukkolt, nevezetesen a 15,6"-es G50-nel, ami a piacon lévő, Intel platformos G500 modelleket váltja fel hamarosan valamikor a hónap vége felé, és 400 dolláros kezdőárával (amiben már a Windows 8.1 is benne foglaltatik) vélhetően a még polcokon lévő modellek árazását célozza meg.


[+]

Az árszabásból kifolyólag a koncepció marad, tehát a G50 továbbra is a belépőszintet célozza meg, ennek megfelelően műanyag házban érkezik, ám ezúttal a csuklótámasz és a billentyűzet körüli részen egy kis alumíniummal feldobva, ami máris előrelépés a korábbi sorozathoz képest. De nem csak ez az egyetlen frissítés a külsőt tekintve, ugyanis a technikai paraméterek alapján erős fogyókúrának vetették alá az idei modellt, így 34 milliméterről 25 milliméteresre vékonyították, noha tömege továbbra is 2,5 kilogramm körül alakul, felszereltségtől függően (az elődöknél 2,6 kg volt megadva).


[+]

Sok tekintetben viszont a G50 nem változik, így marad az Accutype billentyűzet, és sajnos az 1366x768 képpontos kijelző, akárcsak az IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 és a 10/100-as Ethernet is. A körítés is változatlan: kártyaolvasó, HD webkamera, HDMI-kimenet, 2 darab USB 3.0-s és egy 1 darab USB 2.0-s port, optikai meghajtó, Dolby minősítéssel rendelkező hangszórók; tehát ami ezt a kategóriát megilleti.


(forrás: lenovoshop.sk) [+]

A motorházban az Intel negyedik generációs Core i megoldásaival lehet majd találkozni, akár i7-tel (i7-4500U) is, 4 vagy 8 GB RAM és 500 GB-os vagy 1 TB-os HDD társaságában, opcionálisan AMD Radeon R5 M230 VGA-val. Kevésbé örömteli hír, hogy az akku ezúttal kisebb lesz, mindössze négycellás és 32 Wh-s, ami négy órára elegendő kraftot biztosít egyetlen töltéssel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés