Hirdetés

Lencsevégre kapták a Sony Vaio Ultrabook prototípusát

A Sony volt az egyik leghangosabb azon gyártók között, melyek sokáig kardoskodtak az Ultrabookok ellen a magas előállítási költségek és a relatíve alacsony eladási ár miatt. Ez a két tényező jelentősen csökkenti a vállalatok Ultrabookokból származó nyereségét, ebből a szempontból tehát az ellentábor álláspontja érthető volt. Ráadásul a Sonynak ott volt már korábbról a kecses vonalakkal rendelkező VAIO Z család, mely 2000 dolláros kezdőárával valószínűleg nem kevés nyereséget termelt, az Ultrabookok megjelenése így potenciális veszélyt jelentett ennek a szériának.


(forrás: The Verge) [+]

Mindenesetre a sztrájkolók tábora szép lassan oszlani látszik, hiszen előbb-utóbb mindenki bejelenti saját Ultrabookját. A CES alkalmával a Sony is kiállított egy névtelen, papíron az Ultrabook paramétereknek is megfelelő koncepciót, tehát úgy tűnik, a japán vállalat nem vállalja a renegát szerepét, inkább közelebbi ismertséget köt a szegmenssel. A The Verge nevű lapnak Las Vegasban sikerült megörökítenie az üvegkalitkába helyezett masinát, mely nagyban hasonlít a VAIO Z-re, de annál valamivel vastagabb.


(forrás: The Verge) [+]

Sajnos egyelőre nincs hír a pontos konfigurációról, így még az is elképzelhető, hogy a kiállított modell csak egy működésképtelen darab (dummy) volt. Akár azt is meg lehet kockáztatni, hogy a Sony megvárja az Intel Ivy Bridge APU-k rajtját, és csak ezt követően fogja piacra dobni végleges Ultrabookját. Mindenesetre, ha lehet hinni a képeknek, akkor a Sony nem feledkezik meg az USB 3.0-ról és a teljes méretű HDMI kimenetről, valamint az egyes Ultrabookoknál mellőzött Ethernet csatlakozóról sem.


(forrás: The Verge) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés