A Koss Porta Pro KTC fejhallgató új verziója tartja a lépést a korral

A Koss Porta Pro az egyik legrégebbi sztereó fejhallgató, mely még a mai napig is kapható, mondhatni változatlan formában, erről tanúskodik például egy Logout bejegyzés is, melyben egy 12 éves modellt hasonlítanak össze egy néhány hónapossal. Az új verzió, a Porta Pro KTC (Koss Touch Control) lényegében változatlanul hagyta a koncepciót, csupán a vezetékbe betoldottak egy távirányító egységet.


[+]

Ebben mikrofon is található, vagyis Apple termékkel párosítva (iPhone, iPad, iPod) headsetként is funkcionálhat, valamint a gombokkal a médialejátszó is kontrollálható. Minden más tekintetben megegyezik a „sima” Porta Pro-val, mely egyik legnagyobb erénye kiváló hangminősége mellett a kényelmes viselete. Ez részben alacsony súlyának köszönhető, de a feladat oroszlánrészét az úgynevezett Comfort Zone végzi. Ennek lényege, hogy a hangszórók felett egy szivacsbetét három állásban közelebb vagy távolabb kerülhet a fejtől, így a megfelelő pozícióban a fülpárna nem nyomja túlságosan a fület, csak éppen hogy rásimul, mégis stabil tartást biztosít.

Összehajtható kialakítása és könnyedsége éppen alkalmassá teszi utcai használatra is, azonban figyelembe kell venni a nyílt felépítés adottságait is, miszerint hangminősége kimagasló és a szellőzése is megfelelő, ellentétben a külső zajok ellen szinte semmi nem véd, és egy bizonyos hangerő felett a környezetünk is tökéletesen élvezheti muzsikánkat. A meghajtók egyébként a 15 – 25 000 Hz-es tartományban munkálkodnak, és 60 ohm impedanciával bírnak, vagyis a legtöbb multimédiás eszköz és okostelefon gond nélkül képes a meghajtásukra. A Koss Porta Pro KTC vételára egyelőre ismeretlen, remélhetőleg a mikrofonos távirányító nem dobja meg nagyon a 49 dolláros alapárat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés