Komolyabb frissítést végzett a HP az Envy notebookok között

A HP komolyabb frissítésre szánta el magát az Envy notebookok kapcsán, amelyekből lesznek új 14, 15 és 17 hüvelykes megoldások.

A 14 hüvelykes Envy 14-ben Intel Broadwell-U processzor kerülhet a Core i5 és i7 modellek közül, emellett maximum 16 GB lehet a rendszermemória, illetve lehetőség van hagyományos merevlemezre, vagy SSD+HDD hibridre. Az adattárolás szempontjából 2 TB a maximális kapacitás. Az 55,5 Wh-s akkumulátor terhelés nélkül nagyjából 10,25 óráig biztosít elegendő energiát az 1,9 kg-os, HD felbontású kijelzővel rendelkező notebooknak. Utóbbi esetben opcionálisan kérhető Full HD-s kijelző is, de ez némileg jobban fogyasztja majd az akkumulátort. Az Envy 14 kezdőára 699 dollár.

A 2,3 kg-os, 15,6 hüvelykes Envy 15 két kategóriára bontható. A 15z-ben AMD Carrizo SoC APU lehet, ezen belül is A10-8700P vagy FX-8800P jelzésű modell. A rendszermemória kapacitása 8 GB-ban maximalizálható, míg a merevlemez 750 GB-os vagy 1 TB-os tárhelyet kínálhat. A kijelző felbontása HD, de választható érintésre érzékeny opció is. Az 550 dolláros kezdőáron rendelhető Envy 15z 9,5 órás üzemidőre képes terhelés nélkül és videólejátszásnál is működik nagyjából 8 órát. Megemlítendő extra az optikai meghajtó beépíthetőségének lehetősége is.

Az Envy 15t alapja az Intel Broadwell-U processzora Core i5 és i7 modellekkel. A rendszermemória kapacitása már 16 GB lehet, illetve az 1 vagy 2 TB-os HDD mellé kérhető SSD is. Az alapértelmezett kijelzőfelbontás HD, de extra felárért kérhető Full HD-s és 4K-s panel is, valamint érintőkijelzőre is van lehetőség. Opciós lehetőség még 2 GB-os NVIDIA GeForce GT 940M vagy 4 GB-os GT 950M jelzésű dedikált GPU-t igényelni. A 800 dolláros kezdőáron rendelhető Envy 15t 9,5 órás üzemidőre képes terhelés nélkül, míg videólejátszásnál nagyjából 7 órát tud. Dedikált grafikus vezérlővel ezek az értékek csökkennek, illetve az ár is jelentősen nőhet.

A 2,8 kg-os, 17 hüvelykes Envy 17 Intel Broadwell-U processzorral, ezen belül is a Core i5 vagy i7 modellel rendelhető. Maximum 16 GB lehet a rendszermemóriája, illetve az adattárolók összkapacitása elérheti a 4 TB-ot is. A kijelző felbontása itt csak Full HD lehet, de választható érintésre érzékeny opció is. Szintén lehetőség van dedikált GPU-t kérni az előbbi bekezdésben említett két opció közül, illetve igényelhető optikai meghajtó is. Az 1000 dolláros kezdőáron rendelhető Envy 17 10 órás üzemidőre képes terhelés nélkül.

Mindegyik HP masinára Windows 8.1 lesz előtelepítve, illetve egyik gépről sem hiányzik a négy hangszórós, mélynyomóval is rendelkező Bang & Olufsen hangrendszer. Emellett a szokásos portok és interfészek sem maradtak le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények

Hirdetés