Kívül-belül frissülő és új e-könyv-olvasók

Hirdetés

A Pandigital már rendelkezik két színes kijelzős e-könyv-olvasóval, ám még csak most, a napokban jelentették be az első e-papíros készüléküket, a Novel Personal eReadert. A 124 x 171 mm-es alapterületű, és mindössze 10 mm vastag e-reader csupán 258 grammot nyom és egy 6”-es kijelzővel van felszerelve, amelynek felbontása 800x600 képpontos és 16 szintű szürkeárnyalatos megjelenítésre képes, ráadásul egyben érintőképernyő is. A dokumentumok és a könyvek a termék beépített 2 GB-os memóriájában tárolhatók, de microSD kártyával ez tovább bővíthető, ha kevésnek bizonyulna. Ellátták 802.11b/g-s Wi-Fi-vel, gyorsulásmérő szenzorral, hangszórókkal, továbbá került rá egy mini USB port akkumulátora pedig lítium-ion típusú. A Novelen Linux operációs rendszer fut, kezeli az EPUB és PDF dokumentumokat, az MP3 formátumú zenéket, illetve a JPEG, BMP és PNG képeket. A hónap végén érkezik, és 200 dolláros áron vásárolható majd meg.

Pandigital Novel Personal eReader [+]
Pandigital Novel Personal eReader [+]

A Kobo is egy Wi-Fi-s olvasóval állt elő, a nemes egyszerűséggel Wireless eReadernek nevezett 184 x 120 x 10 mm-es méretű, 221 grammos készülékkel. Az újdonság külsőre nem változott elődjéhez képest, viszont gyorsabb processzort kapott. E-Ink technológiás képernyője élesebb lett, hosszabbodott az akkumulátoridő is, és persze a vezeték nélküli hálózati kártya sem hiányzik. A kijelzője 6”-es, 16 szintű szürkeárnyalatos, beépített tárolója pedig 1 GB-os, ami SD kártyával bővíthető. A Kobo 100 népszerű regényt előre feltöltött, de az online boltjában további 2,2 millió kiadványból lehet válogatni. A gépezeten USB port is van, akkumulátora pedig 10 000 lapozásra elegendő energiával rendelkezhet egy feltöltéssel. A Wireless eReader már előrendelhető fekete, ezüst és lila hátlappal 140 dollárért.

Kobo Wireless eReader [+]
Kobo Wireless eReader [+]

A Barnes & Noble ezúttal nem új készüléket jelentett be, hanem a meglévőhöz Nookhoz készült egy frissítés. Az 1.5-ös verziójú szoftver gyorsabb lapozást ígér, továbbfejlesztett keresőt tartalmaz, ellátja a készüléket jelszavas védelemmel, illetve a könyvtár rendezhetőségét is fejleszti, sőt a Nook készülékek és alkalmazások közt az utolsó megtekintett lap szinkronizálása is lehetővé válik. Az 1.5-ös update november végén jelenik meg.

Barnes & Noble Nook
Barnes & Noble Nook

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés