Kiteljesedik a D-Link VoIP-kínálata

Már Magyarországon is rendelhető a D-Link DVA-G3342SB jelű, HorstBox Professional néven piacra kerülő hálózati eszköze, mellyel kisvállalkozások vagy kisebb fiókokat fenntartó vállalatok egy viszonylag olcsó megoldással VoIP-alapokra helyezhetik telefonos kommunikációjukat, úgy, hogy közben a telefonközpontok előnyeiről sem kell lemondaniuk. A HorstBox magában foglalja az internethez vagy a vállalati intranethez való szélessávú kapcsolatot biztosító modemet és routert, egy WLAN hozzáférési pontot, egy négyportos switchet, valamint egy szoftveralapú telefonközpontot, amely a SIP protokollt használja, így más gyártók SIP-készülékeivel is kompatibilis. A fokozatos migrációt elősegítendő az eszköz analóg vagy ISDN telefonhálózathoz is kapcsolódhat.


DVA-G3342SB VoIP ISDN Integrated Access Device

A beépített modem az ADSL/ADSL2+ szabványokkal kompatibilis, azaz maximálisan 24 Mbps le- és 1 Mbps feltöltési sebességet biztosít. WLAN interfésze a 802.11b/g szaványokat követi, a biztonság érdekében WPA vagy WPA2 titkosítás alkalmazható. Az Asterisk technológiára alapozó telefonközpont (soft-PBX, Private Branch Exchange) akár nyolc SIP account menezsmentjét támogatja, közülük képes automatikusan kiválasztani a legolcsóbb irányt is. A zavarmentes hangátvitelhez természetesen QoS szolgáltatásokat is implementáltak; a szabványos SIP protokoll helyett kompatibilis készülékek között pedig választható az IAX (Inter-Asterisk Exchange) protokoll használata. A HorstBox legfeljebb nyolc ISDN és két analóg végkészüléket tud kezelni, a beszélgetések a telefonhálózaton vagy VoIP-alapokon az adathálózaton keresztül egyaránt lebonyolíthatók. Az eszköz egy-egy belső és külső ISDN interfésszel, valamint egy külső és két belső analóg telefoncsatlakozóval rendelkezik. USB 2.0 interfészére nyomtató vagy tárolóegység köthető. A HorstBox Professional június elején kerül a hazai piacra, bruttó ára 140 ezer forint körül alakul.

A közelmúltban Stockholmban megrendezett VON Europe szakkiállításon a D-Link bemutatta V-Series névre hallgató VoIP termékcsaládjának többi tagját is. „Az internetalapú telefonálás új távlatokat nyit a kommunikációban. Célunk, hogy minél több ember számára biztosítsuk a VoIP technológia előnyeit, ezért alakítottuk ki elérhető árú és rendkívül felhasználóbarát V-Series termékcsaládunkat” - mondta Élő András, a D-Link Magyarország ügyvezetője. A korábban csak projektekhez vásárolható V-Series eszközök a SIP protokollt támogatják, többségük április óta elérhető a magyar piacon.


DVG-1402S és DVG-G1402S

A DVG-1402S jelű VoIP router a WAN oldalon egy, a LAN oldalon négy Fast Ethernet porttal rendelkezik, ezenkívül két RJ-11 csatlakozója van analóg telefon, fax vagy alközpont csatlakoztatásához. Az előbbi modell 802.11b/g interfésszel kibővített változata a DVG-G1402S jelet viseli; a két készülék ajánlott ára 39 ezer, illetve 49 ezer forint.


DVG-2001S

A DVG-2001S egy egyportos VoIP termináladapter, mely egy hagyományos telefon vagy fax forgalmának az IP-hálózatra terelésével segíthet a költségcsökkentésben. A szolgáltatásokat támogató telefonkészülékekkel hívástovábbításra, -várakoztatásra vagy -tartásra, valamint hívószám-kijelzésre is mód van. Az adapter ajánlott ára 19 ezer forint. A D-Link kínálatában VoIP telefonok is megtalálhatók, és már jó ideje kiskereskedelmi forgalomban is kapható a DPH-50U jelű Skype telefonadapter.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés