Kiszivárgott az Intel Optane fejlesztéssel kapcsolatos útiterve

Ahogy azt várni lehetett az eredetileg 3D XPoint memóriának nevezett újdonság a felsőházat veszi be.

Az Intel és a Micron még az elmúlt év nyarán jelentette be a 3D XPoint memóriát, amelynek a hivatalos márkaneve Optane lesz. Az adattároláshoz kifejlesztett, rendkívül gyors, nem felejtő memória első prototípusa PCI Express interfészre csatlakozó SSD formájában lett bemutatva, de a végleges termékekről az Intel akkoriban nem közölt semmit.

Hirdetés

A BenchLife azonban kiszivárogtatta az Optane termékekre vonatkozó útitervet, amelyből látható, hogy az új fejlesztés elsődlegesen az felsőházba érkezik, de ez várható volt. A munkaállomásokba ráadásul rögtön két modell is befut Mansion Beach és Brighton Beach néven. Mindkettő NVMe-t használó PCI Express 3.0-s interfészre köthető adattároló lesz, de előbbi négy, míg utóbbi csak kettő csatornán képes kommunikálni. A harmadik modell a Stony Beach lesz, amely egy szintén MVMe-t használó adattároló, de m.2 kiszerelésben, két darab PCI Express 3.0-s csatorna támogatásával. Mindegyik újdonság a következő év elejére várható.


(forrás: BenchLife) [+]

Tervszinten létezik már a Carson Beach is, amely a Brighton és a Stony Beach kódnevű modelleket váltja. A Carson Beach már négy darab PCI Express 3.0-s csatorna támogatásával jön, m.2 vagy BGA kiszerelésben, de az NMVe támogatása megmarad. Arról sajnos nincs adat, hogy ez a tervezett termék mikor kerülhet az üzletekbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés