Kiszivárgott az Ontario teljesítménye

Hirdetés

Az AMD Ontario APU-járól már sok információ látott napvilágot, kezdve a képességekről és a fogyasztásról. Nemrég az is kiderült, hogy a premier a tervezettnél hamarabb lesz, hiszen a jövő év legelején megrendezendő CES rendezvényen mutatkoznak be az első, Brazos platformra épülő masinák. Természetesen ilyen távlatban már kell lennie működő rendszernek, ami lehetővé teszi a teljesítményadatok szivárogtatását is. Szerencsére ez már meg is történt, mivel a BOINC rendszerében feltűnt egy ismeretlen platform eredménye, ami minden bizonnyal az Ontario APU lesz.

A tesztrendszer órajeleiről sajnos nincs adat, de a fenti program alatt az Ontario 3047 MIPS-es integer és 1351 MFLOPS-os lebegőpontos teljesítményre képes. Ez közel 10%-kal kisebb tempó, mint amennyit az Athlon II X2 250u képes diktálni 1,6 GHz mellett. Az AMD tehát jól fogalmazott, amikor azt mondta, hogy a Bobcat architektúra egy mai processzor teljesítményének a 90%-át hozza feleakkora kiterjedés mellett. Az új generációs Atomról egyelőre nincs információ, de a jelenlegi Atom D510 integer és lebegőpontos eredménye 1892 MIPS illetve 735 MFLOPS.

Az Ontario tehát az alacsony fogyasztású rendszerek között erősnek ígérkezik, amire a HD video- és flashgyorsítást, a DirectX 11-et, az OpenGL 4.1-et illetve az OpenGL ES 2.0-t, valamint az OpenCL 1.1-et támogató IGP még rátehet pár lapáttal. Bár a Brazos platform a netbookokba és a nettopokba érkezik, az AMD a virtualizációs képességektől sem fosztotta meg a rendszert, így elérhető a Windows 7 XP módja is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés