Kisméretű Acer Aspice asztali PC-k kerültek terítékre

Az Acer aktívnak nevezhető PC-s piacon, hiszen két nappal ezelőtt monitorokkal örvendeztették meg a potenciális vásárlóikat, most pedig két darab SFF (Small Form Factor) szabványú számítógépet jelentettek be. Az Aspire X5950 és X3950 jelzésű masinákat a gyártó otthoni felhasználásra javasolja, de az olcsóbb modellek multimédiás képességekkel rendelkező, erős irodai gépnek is használhatók.

Hirdetés

Mindkét masina egy Intel H57-es vezérlőhíddal ellátott alaplapot alkalmaz, így a processzor szerepét egy Core i3, i5 vagy i7 jelzésű megoldás töltheti be. Az előbbi két opció esetén az integrált HD Grahics grafikus vezérlő gondoskodik a megjelenítésről, ám a Core i7 esetén egy PCI Express x16-os csatolóval rendelkező diszkrét grafikus kártyára is szükség van. Fontos megjegyezni, hogy a házban nincs túl sok hely, így kis terjedelmű félmagas megoldást kell keresni. A DDR3 szabványra épülő rendszermemória mérete maximum 8 GB lehet, az adatokat pedig legfeljebb egy 2 TB-os merevlemez tárolhatja. Az optikai médiák kezelésére DVD-író vagy valamilyen Blu-ray meghajtó kérhető.

Acer Aspire X5950
Acer Aspire X5950

Egyik gépről sem maradt le a HDMI aljzat, de ez az interfész csak a Clarkdale processzorok mellett használható, hiszen szükséges a CPU-ba épített grafikus vezérlő megléte. A feketére festett ház természetesen rendelkezik USB felületekkel, sőt beépített kártyaolvasó is található rajta. Az Acer mellékeli az Arcade Deluxe 4.0 néven ismert szoftvert is, mely a tárolt videók, képek illetve zenék menedzselésében nyújt segítséget. Az Aspire X5950 és X3950 megjelenése a hónap végén esedékes, az árazásról azonban még nem számolt be a vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés