Kínában feltűnt az AMD Radeon R9 380X

Az AMD korábban végrehajtott termékfrissítésének kiegészítéseként szolgáló Radeon R7 370X és R9 380X már felbukkant Kínában. Előbbi gyakorlatilag el is érhető az országon belül, de máshova még nem szállítható. Utóbbi egyelőre még csak bevezetés alatt áll, és a forgalmazás első körben szintén Kínára korlátozódik.

XFX Radeon R9 380X
XFX Radeon R9 380X (forrás: EXPreview)

Az EXPreview egy XFX által gyártott példányt vettek szemügyre, amelyről pár fotó készült. Mint ismeretes a Radeon R9 380X lesz az első PC-be szánt VGA, amelyben a Tonga, illetve ennek az újabb steppingjére épülő Antigua kódnevű verziója 2048 aktív shader processzorral dolgozik. Korábban csak az 1792 darab aktív shader feldolgozót használó verzió volt elérhető a PC-piacon, így a teljes értékű lapka az Apple csúcskategóriás iMac termékében volt csak beszerezhető.

XFX Radeon R9 380X
XFX Radeon R9 380X (forrás: EXPreview)

Az XFX által tervezett VGA a teljes értékű Antigua kódnevű cGPU mellett tartogat még egy érdekességet, mivel a hűtőventilátorai egyszerűen kiszerelhetők a helyükről. Bár ezt a legtöbb, hasonló felépítést használó dizájn lehetővé teszi három csavar kicsavarásával, de itt csavarhúzóra sincs szükség, így a ventilátorok könnyen tisztíthatók és olajozhatók.

XFX Radeon R9 380X
XFX Radeon R9 380X (forrás: EXPreview)

Valószínű, hogy a Radeon R7 370X és R9 380X a nyugati országokban, illetve lényegében nálunk is valamikor az ősz folyamán válik elérhetővé egy hivatalos bejelentést követően.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD
  • XFX

Előzmények

Hirdetés