Hirdetés

Óriási lehetőség előtt állnak a konzolgyártók

Nagyjából fél évvel korábban számoltunk be arról, hogy Kína feloldhatja a 12 éve tartó konzoltilalmat, amit még 2000-ben vezetett be az akkori kormány a fiatal korosztály megfelelő fizikális és mentális fejlődése érdekében. Egyedül az Xbox 360 Kinect szenzorral felszerelt csomagja kapható, de csakis az orvosi kezelések és a tanulás segítése céljából, így játszani nem lehet vele.

A China Daily egy Kulturális Minisztériumhoz közel álló forrásra támaszkodva kiderítette, hogy a jelenlegi kormány megnyitna egy kiskaput a konzolgyártók számára, noha a tilalmat nem törlik el teljesen, mivel ez hosszú időbe telhet. A gyártóknak el kell fogadniuk Kína feltételeit, mely szerint regisztrálniuk kell a sanghaji új szabadkereskedelmi zónába. Ha ezt megteszik, akkor tulajdonképpen forgalmazhatják a konzolokat Kínában is.

A kínai kormány hivatalos bejelentéssel még nem élt, de az érintett cégek komoly lobbit folytatnak azért, hogy bevehessék a kínai piacot, mely világviszonylatban a második legnagyobb, így rendkívüli növekedésre adhat lehetőséget.

Előzmények

Hirdetés