Hirdetés

Kicsiben is nagyot durran az MSI Big Bang

A nyár vége felé számoltunk be az MSI Big Bang projektjéről, mely elsőként alkalmazza majd a Lucidlogix Hydra 200 névre keresztelt lapkáját. Utóbbi rendszert már meg lehetett csodálni működés közben, azonban a vállalat csak a hivatalos start pillanatában leplezi le a konkrét teljesítményadatokat. Ennek eredményeképpen az MSI még nem adhatja ki a Big Bang alaplapcsalád Hydra 200-zal szerelt Fuzion változatát, ám a Trinergy modellről lerántották a leplet.

A Big Bang Trinergy ugyan nem rendelkezik Hydra lapkával, ám az alaplap várhatóan így sem fog csalódást okozni a vérbeli játékosoknak. Az ATX méretű termék LGA1156-os tokozású processzorokat fogadhat maximum négy darab, DDR3 szabványra épülő memóriamodul társaságában. A lapkakészlet szerepét az Intel P55-ös vezérlőhídja tölti be. A hangzásvilágról a legfelső PCI Express x1 csatolóba helyezhető Quantum Wave hangkártya gondoskodik, mely támogatja a Creative EAX Advanced HD 5.0 és a THX TruStudio PC szabványt.

Az MSI elmondása szerint az SLI és a CrossFireX szolgáltatások is maximálisan kihasználhatók az alaplap segítségével, annak ellenére, hogy a Lynnfield magos processzorok beépített PCI Express vezérlője csak 16 csatornát biztosít. A vállalat mérnökei a meglehetősen kevés rendelkezésre álló csatornát az NVIDIA nForce 200 lapka alkalmazásával duplázzák meg, így két darab teljes értékű PCI Express x16 port keletkezik, sőt lehetőség van 3-Way SLI használatára is. Utóbbi esetben viszont érdemes megjegyezni, hogy csak az egyik csatoló kínál maximális sávszélességet, míg a másik kettő nyolccsatornás módban üzemel.

Az alaplapon a lemezmeghajtókat egy PATA és tíz darab SATA-300 interfész várja, a vezetékes hálózati kapcsolatról pedig két Gigabit Ethernet port gondoskodik. A hátlapon található kimenetek között két FireWire, két eSATA, egy SPDIF és hat darab USB 2.0 csatlakozó található. További szolgáltatás még az OC Dashboard eszköz, melynek segítségével a felhasználó akár működés közben is módosíthatja a rendszer órajelekre és feszültségekre vonatkozó paramétereit.

Az MSI Big Bang Trinergy novemberben kerül az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói árról ugyan még nem beszélt a gyártó, de várhatóan nem lesz olcsó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés