Két újabb kártya várható a Zotactól

Hirdetés

Az interneten felbukkant képek tanulsága szerint hamarosan a Zotac is elkészül az NVIDIA 9600 GT Green változatával. A kártya rövidebbnek tűnik, mint a referenciamodell, feketére festett nyomtatott áramköri lapot és hűtést kapott, ami két bővítőhelyet is elfoglal. Az alacsonyabb feszültségen működtetett grafikus processzor várhatóan 600, a shaderek 1500, az 512 MB-nyi GDDR3-as fedélzeti memória pedig effektív 1800 MHz-es frekvencián fog dolgozni, ezek az értékek némileg elmaradnak a hagyományos 9600 GT változatoktól.

Az alkatrészek tápellátásáról egy 2+1 fázisú részleg gondoskodik, és mivel a kártya kevesebb mint 75 wattot fogyaszt, így kiegészítő tápcsatlakozót nem találni rajta. Kimenetei között két dual-link DVI és egy tévékimenet található, de a gyártó egy DVI-HDMI adaptert is csomagol mellé. A Zotac 9600 GT Green Edition várhatóan márciusban kerül forgalomba, ára egyelőre ismeretlen.

Egy komolyabb grafikus gyorsítót, a GeForce GTX 285 Infinity Editiont viszont már hivatalosan is bejelentettek. A gyártó felmérései szerint a csúcskategóriás termékekre építkező felhasználók jelentős része vízhűtés segítségével próbál magasabb órajeleket elérni. Ennek megfelelően a kártyára egy, azt teljesen befedő és egy bővítőhelyet elfoglaló vízhűtő blokkot szereltek, amely a Danger Dentől származik.

A kártyán némi gyári túlhajtást is alkalmaztak, így a grafikus chip órajelét 722 MHz-re, a shader processzorokét 1584 MHz-re, az 1 GB-nyi GDDR3-as memória effektív órajelét pedig 2700 MHz-re emelték fel. A csatlakozók között két dual-link DVI és egy tévékimenet található, de a gyártó DVI-HDMI és DVI-D-Sub átalakítót is mellékel, illetve a Race Driver Grid játékot csomagolja hozzá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés