Hirdetés

Két színben is elérhető lesz a Cougar új toronyháza

Az E-ATX méretű alaplapokat és akár 40 cm hosszú VGA-kat fogadó „apróság” fekete és sötétzöld előlappal is választható lesz.

Dark Blader X7 néven köszönthetjük a Cougar új toronyházát, amely szembemegy a „többet ésszel, mint erővel” elvvel, és forradalmi újítások helyett inkább a méreteivel igyekszik kitűnni a tömegből. A 486 x 220 x 468 mm kiterjedésű újdonság kétkamrás belterébe akár E-ATX méretű alaplapok és 400 mm hosszú grafikus kártyák is szerelhetők (utóbbi vertikális elhelyezésére is van lehetőség), míg a processzorhűtő magasságát tekintve 170 mm a felső határ, az alsó kamrába való tápegység hosszát pedig 180 mm-ben maximalizálták a tervezők.


[+]

Az adattárolók számára kialakított rögzítőpontok esetében már nem fogott ilyen vastagon a ceruza, 3,5 és 2,5 hüvelykes meghajtókból is 2-2 darabot tudunk majd beszerelni, hűtés szempontjából viszont valószínűleg nem lesz okunk panaszra. Bár gyárilag beszerelt ventilátor nem tartozik a házhoz, utólag három oldalra is pakolhatunk légkavarókat: előre három 120 vagy 140 millimétereset, fentre két 140 vagy három 120 millimétereset, hátra pedig egyetlen 120 millimétereset. Aki inkább radiátorokat használna, az se lesz szomorú, ugyanis az előlap mögé és a tetőlemez alá is maximum 360 mm hosszú példányokat szerelhetünk, de a hátoldalra is befér még egy 120 mm hosszú darab is.


[+]

Külső megjelenését tekintve a házat a minimalizmus jellemzi, az oldallap például egyetlen edzett üveglapból áll, de a ház – konkrét modelltől függően fekete vagy sötétzöld színű – elejét is csupán egyetlen, ARGB LED-eket felsorakoztató sáv töri meg. A fényeket a beépített, hatportos RGB kontroller segítségével vezérelhetjük szoftveresen, vagy pedig a tetőlemezen található I/O panelen elhelyezett gomb nyomogatásával. Ugyanitt találjuk a bekapcsológombot, illetve két-két jack és USB 3.0, illetve egy USB 2.0 csatlakozót is.


[+]

A Cougar Dark Blader X7 árazása és piacra kerülésének pontos időpontja nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés