Hirdetés

Két részleget vásárolt az ATI az XGI-től

Az elmúlt héten még bizonytalannak számító információ nem volt alaptalan: ha az ATI Technologies nem is vásárolta fel egészében a grafikus vezérlőkre szakosodott XGI-t, két értékes darabjára sikerült szert tennie. A kanadaiak az XGI érdekeltségébe tartozó, a kínai Sanghajban működő Macrosynergy akvizícióját jelentették be, mellyel saját hídfőállásra és körülbelül száz új munkatársra tettek szert Kínában, emellett csatlakoznak az ATI-hoz az XGI Santa Clara-i részlegénél dolgozók is.

A dél- és kelet-ázsiai térség a technológiai vállalatok számára is különösen fontossá vált, hiszen például Kínára ma már nem csupán az olcsó munkaerő révén minimalizálható gyártási költségek miatt tekintenek, hanem a jól képzett mérnökök száma is gyorsan növekszik, emellett Kína a legdinamikusabban fejlődő felvevőpiacok közé tartozik – a gyártók könnyen belebukhatnak, ha versenytársaik megelőzik őket ebben a térségben.

A fenti okokon kívül fontos érv volt az ATI döntése mellett, hogy gárdáját grafikus kártyák fejlesztésében tapasztalatot szerzett mérnökökkel tudja gyarapítani, akiknek szaktudását saját projektjeiben kívánja hasznosítani. A korábban a Tridentből, illetve a SIS grafikus vezérlőkkel foglalkozó részlegéből megalakult XGI nem szűnik meg, a hírek szerint szerverekbe, beágyazott rendszerekbe, hordozható eszközökbe szánt grafikus chipekre fog koncentrálni a továbbiakban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi
  • XGI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés