Két AM3-as alaplappal jelentkezett az MSI

Hirdetés

Bejelentette első AM3 foglalattal szerelt alaplapjait az MSI, a Gaming sorozatba illeszkedő 790FX-GD70 és 790GX-GD65 modelleket. Az újabb tokozással érkező, 45 nanométeren gyártott processzoroknak megfelelően a memóriafoglalatokat immáron DDR3-as modulokkal lehet feltölteni, egészen 16 GB-ig. A processzorok tápellátásáért egy ötfázisú áramkör felel, amit a gyártó a második generációs DrMOS és Active Power Switching (APS) technológiával is kiegészített. Az alaplapok támogatják a 140 wattos fogyasztással rendelkező központi egységeket is, túlhajtásra az OC Dial és a MAX FSB nyújt segítséget. A BIOS frissítésére (és sérülés esetén a helyreállítására) az M-Flash használható, ami kezeli a pendrive-okat is.

Az MSI 790FX-G70 a csúcskategóriát képviseli, felszereltsége is ennek megfelelően alakult. Négy tizenhatszoros, egy egyszeres PCI Express 2.0 és két hagyományos PCI foglalattal látták el.


[+]

A meghajtókat nyolc SATA-300 és egy eSATA csatlakozóra lehet kötni, ezek RAID 0, 1, 0+1 és 5 támogatással rendelkeznek. USB 2.0 portból összesen 12 áll rendelkezésre, és nem maradt ki a Gigabit Ethernet, a FireWire és a nyolccsatornás audiokodek sem.


[+]

Az MSI 790GX-G65 az integrált grafikus processzorral szerelt 790GX chipsetre épült, ami mellé a mérnökök 128 MB SidePort memóriát is társítottak a jobb grafikus teljesítmény elérése érdekében. A Hybrid CrossFire segítségével további teljesítménynövekedés érhető el, ezenkívül a két tizenhatszoros PCI Express 2.0 csatlakozó segítségével CrossFireX rendszer is kiépíthető. Az alaplapon még két egyszeres PCIe és két hagyományos PCI foglalat kapott helyet.


[+]

Meghajtókat öt SATA-300 és egy eSATA csatlakozó fogadhat, amelyek RAID 0, 1, 0+1 és 5 támogatással rendelkeznek. A további eszközöket 12 USB 2.0 és egy FireWire portra lehet csatlakoztatni, valamint ezen az alaplapon is megtalálható a Gigabit Ethernet és a nyolccsatornás audiokodek.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés