"Kakaóbiztos" Dell Latitude 13 notebook, nem csak iskoláknak

Hirdetés

Az IT szektorba az oktatásra szánt eszközök területén is valóságos csata folyik, melynek egyik résztvevője a Google a Chrome OS-sel, míg a másik fél az Intel, akinek szintén konkrét tervei vannak az osztálytermek meghódítására. A Dell jól láthatóan nem akar a két fél között őrlődni, ezért inkább mindkét tábort kiszolgálja. Ám míg a Google igényeit csak nem is olyan rég elégítették ki a saját Chromebookjukkal, addig a Latitude sorozatban már hosszabb ideje kínálnak oktatásra szánt masinákat. Sőt most is ez utóbbit bővítik egy újabb modellel, a Latitude 13 Education Series nevű újdonsággal.


(forrás: http://blog.laptopmag.com) [+]

Bevalljuk, kissé költői túlzás azt állítani, hogy ez a modell valóban "kakaóbiztos", de tény, hogy a színes gumírozott élekkel rendelkező, alapvetően matt fekete, MIL-STD szabvány (hogy pontosan melyiknek, arról nincs információ) szerint tesztelt házba illesztett hardver védelmére nagy hangsúlyt fektettek. Nem csak a többszínű, élre szerelt "lökhárítók", hanem a 180 fokban nyitható masszív, Gorilla Glass-szal védett HD felbontású érintőkijelző (ez utóbbi opcionális) és a folyadékálló billentyűzet is ezt sugallja.


(forrás: http://blog.laptopmag.com) [+]

Az 1,67-1,85 kg-os masinák meglehetősen széles hardverválasztékkal rendelhetőek, kezdve a Celeron Dual Core 2957U processzortól az Intel Core i3-4005U-n át a komolyabb Core i5-4200U CPU-ig. A legolcsóbb változat 539 dollárról fog indulni (Celeron CPU, matt normál kijelző), míg a Core i3-as modellért nagyobb akkuval már 679 dollárt kérnek, az i5-ös variáns pedig érintőkijelzővel 769 dollárt kóstál – mindegyik 4 GB RAM-mal és 500 GB-os HDD-vel. És állítólag mindez csak a kezdet. Az opcionális listán lehet válogatni Windows 7/8.1 operációs rendszerek közül, vírusirtó, Office alkalmazás és DDP|E licencek közül, melyek mind feljebb srófolhatják az árat – a számos kiegészítő perifériát és szolgáltatást már nem is említve.


(forrás: http://blog.laptopmag.com) [+]

Az új Latitude legnagyobb előnye viszont az, hogy nem csak az iskolák vásárolhatják meg, hanem szabad forgalomban is elérhetőek lesznek, tehát bárki vehet belőlük.

AC-s Wi-Fi, Gigabit Ethernet, HDMI, kártyaolvasó és minii DisplayPort a repertoárban AC-s Wi-Fi, Gigabit Ethernet, HDMI, kártyaolvasó és minii DisplayPort a repertoárban
AC-s Wi-Fi, Gigabit Ethernet, HDMI, kártyaolvasó, 2 db USB és mini DisplayPort a repertoárban (forrás: http://blog.laptopmag.com) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés