Hirdetés

Jönnek az olcsó Windows 10-es Acer notebookok, de...

Az Acer a mai napon bemutatta az Aspire One Cloudbook notebookcsaládot, amit egyfajta ultraolcsó Windows 10-es notebooknak szán a vállalat, és nagyjából a Chromebook példáját követi hardveresen, illetve a kis lokális és nagy felhős tárhely páros koncepcióval is. Sajnos némi üröm az örömben, hogy nem csak az imént említett dolgokat vették át a Chromebooktól, hanem ahhoz hasonlóan a Cloudbook sem lesz minden régióban hivatalosan elérhető, többek között idehaza sem.


[+]

Ennek ellenére azért érdemes egy pillantás vetni rájuk, ugyanis a kisebbik, 1,15 kilogrammos 11,6"-es változat ára 170 dollárról indul, a valamivel nehezebb, 1,59 kilogrammos 14"-esért pedig 200 dollárt kérnek. A hardver többé-kevésbé megegyezik az eltérő méretkategória ellenére: a 17,8 milliméter vastag házban 1366x768-as kijelző, alacsony fogyasztású (várhatóan passzív hűtésű) Intel Celeron N3050 központi egység, és 2 GB DDR3L memória lakik.


[+]

A tárhelyet eMMC szolgáltatja, a kisebbik modell esetében 16 vagy 32 GB, a nagyobbiknál kizárólag 32 GB. Ezen kell elférnie a 32 bites Windows 10 Home operációs rendszernek, amihez nyilvánvalóan segítségül hívják a korábban beharangozott tárhelydiétát. A beépített tároló mellé jár 1 TB OneDrive felhős tárhely is (egy év Office 365 Personal előfizetéssel, valamint Acer abApps-szel, ami biztosítja a szinkronizációt, állományok távoli elérését az okostelefonok, tabletek és a notebook között).

 


[+]

A felsoroltakon felül egy IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s adapterből, egy-egy darab USB 3.0 és USB 2.0 portból, HDMI csatlakozóból, valamint SD kártyaolvasóból áll a felhozatal. Az akkumulátoros üzemidő kapcsán a vállalat a hamarosan elérhető 11,6"-es modell esetében 7, míg a szeptemberben debütáló 14"-esnél 6 óráról tesz említést.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

Hirdetés