Hirdetés

Jönnek az Atom-alapú Eee PC-k

Az Asus a várakozásoknak megfelelően új, immár Intel Atom processzorra alapozó Eee PC modelleket jelentett be, melyek közül az Eee PC 901-es 8,9 hüvelykes, az 1000 és 1000H jelű változatok azonban már 10 hüvelykes kijelzővel rendelkeznek. Sajnos egyelőre a gyártó magyarországi képviselete sem tud felvilágosítást adni arról, hogy az alábbi (tájékoztató jellegű) táblázatban szereplő típusok mikor és milyen áron jelenhetnek meg a hazai piacon – a bevezetés ütemére jellemző, hogy még a tavasszal bejelentett Eee PC 900-ra is várnunk kell nagyjából egy hónapot.

Asus Eee PC 901
Asus Eee PC 901 [+]

Az új platformnak és az Asus által a kis noteszgépekre szabott energiamenedzsment-rendszernek (Super Hybrid Engine) köszönhetően hosszú akkumulátoros üzemidőre számíthatunk, kiépítéstől és használattól függően 7–7,5 óra körül alakul a maximum. Az új Eee PC-k gyors Wi-Fi és Bluetooth interfészt kapnak, de a Computexen már látható a 3.5G mobilkommunikációs modullal ellátott verzió mintapéldánya is. Ha már a vezeték nélküli adatátvitelnél tartunk, meg kell említeni egy új kiegészítőt is, az Eee Stick nevű játékvezérlőt. A szolgáltatások terén is bővít az Asus, ugyanis a felhasználók számára egy 20 GB kapacitású internetes tárhelyet bocsát rendelkezésre (maximum napi 5 GB letöltéssel), bár egyelőre nem tudjuk, hogy ez minden piacon elérhető lesz-e.

Asus Eee PC 1000
Asus Eee PC 1000 [+]

Az Eee PC 901 és 1000 az Asus nagyobb noteszgépeinél megismert Infusion díszítőmotívumokkal, rózsaszín, zöld, kék, matt fehér, gyöngyházfényű fehér és fekete színekben jelenik meg. A nagyobb tudású modellekkel módosul a marketingstratégia is: míg az Eee PC betűi kezdetben az „Easy to learn, easy to play, easy to work” mottóra utaltak, a gyártó most az Easy, Excellent és Exciting jelzőkkel illeti a kis noteszeket, mint amelyek „könnyen használhatók, kitűnő internetes eszközök és izgalmas multimédiás gépek” egyszerre.


  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés